Mexické kolienka

martinis - fotkamartinis, 14. januára 2013
Mexické kolienka
Foto: martinis

Kolienka na mexický spôsob - jemne pikantné, s fazuľou, kukuricou, feferónkami a tabascom.

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 PL
1/2 ks
2 ks
75 g
1/2 konzervy
1 ks
1 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Ak mám chuť na niečo pikantné, zvyknem si urobiť tieto Mexické kolienka. Suroviny na ne sú vždy po ruke, dodajú energiu aj zasýtia :)

  2. 2

    Kolienka si uvaríme vo vriacej osolenej vode, odporúčam trošku kratšie, ako je uvededné na obale.

  3. 3

    Polovicu veľkej cibule očistíme a nakrájame najemno. Feferónky zbavíme jadierok a nakrájame na tenké pásiky, ktoré spolu s cibuľou opečieme na lyžici olivového oleja.

  4. 4

    Primiešame kukuricu. Ja som použil mrazenú, takže ju podusíme do zmäknutia. Ak pridáte sterilizovanú, môžte hneď primiešať aj fazuľu, nakrájanú paradajku, olivy prekrojené na polovice a tabasco. Osolíme, okoreníme a ešte chvíľu v panvici ohrievame.

  5. 5

    K tejto zmesi pridáme kolienka, ešte raz prehrejeme a podávame - kto má rád pikantné, môže ešte pokvapkať čili omáčkou či ostrým kečupom. Hostina v mexickom štýle za 20 minút :))

Diskusia k receptu

mirkamt
Pekný farebný receptík, ale musím si ho trošku prispôsobiť, kedže u nás pikantné nejeme. A čo je vlastne tabasco? Názov som už počula, ale neviem čo je to. Druh koreniny?
medulienka122
Ja by som tiež radšej bez pikantných prísad, ináč je to dobré , @mirkamt , tabasco dostať v takej menšej fľaštičke, v reštauráciách to občas stojí na stole hneď pri koreničkách, je to štipľavé ako ďas, ale keď je to mexické, je to v poriadku
monniee
@Martinis kľudne by si mohol byť mojim dvorným kuchárom :D Samozrejme žartujem ale prebehla som si tvoje receptíky a s chuťou by som zjedla každé jedlo, čo tu máš ;) len tak ďalej! Si šikulák.
martinis
@mirkamt : to nie je žiaden problém, chutný bude aj bez ostrých prísad :) a na tvoju otázku ti už odpovedala @medulienka122 , takže mi neostáva nič iné ako súhlasiť ;)
@monniee : ďakujem, to mi je veĺkou cťou :) :D zrejme máš tiež rada akúkoľvek zeleninu, nemýlim sa ? :))
monniee
@martinis , áno presne tak :)..a tiež rýchle, chutné receptíky s dobrým nápadom na kombináciu chutí. Tie tvoje sú presne také ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia