Foto: martinis
Kolienka na mexický spôsob - jemne pikantné, s fazuľou, kukuricou, feferónkami a tabascom.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ak mám chuť na niečo pikantné, zvyknem si urobiť tieto Mexické kolienka. Suroviny na ne sú vždy po ruke, dodajú energiu aj zasýtia :)
- 2
Kolienka si uvaríme vo vriacej osolenej vode, odporúčam trošku kratšie, ako je uvededné na obale.
- 3
Polovicu veľkej cibule očistíme a nakrájame najemno. Feferónky zbavíme jadierok a nakrájame na tenké pásiky, ktoré spolu s cibuľou opečieme na lyžici olivového oleja.
- 4
Primiešame kukuricu. Ja som použil mrazenú, takže ju podusíme do zmäknutia. Ak pridáte sterilizovanú, môžte hneď primiešať aj fazuľu, nakrájanú paradajku, olivy prekrojené na polovice a tabasco. Osolíme, okoreníme a ešte chvíľu v panvici ohrievame.
- 5
K tejto zmesi pridáme kolienka, ešte raz prehrejeme a podávame - kto má rád pikantné, môže ešte pokvapkať čili omáčkou či ostrým kečupom. Hostina v mexickom štýle za 20 minút :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@monniee : ďakujem, to mi je veĺkou cťou :) :D zrejme máš tiež rada akúkoľvek zeleninu, nemýlim sa ? :))