Foto: martinis
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto je jedna z mojich najobľúbenejších úprav talianskych zemiakových gnocchi. Tieto "noky" sú jednoducho s pečienkou, cesnakom a paradajkami skvelé ! O:)
- 2
Lyžicu masla dáme do panvice a necháme rozpustiť. Zatiaľ si očistíme cibuľu a pokrájame ju na drobné kocky.
- 3
Kocky cibule opečieme na masle, pridáme umytú a pokrájanú pečeň, k tej ešte prelisujeme zo 2 strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme. Podlejeme trochou vody a podusíme nejakých 5 minút.
- 4
Teraz je vhodný čas na kocky paradajok a petržlenovú vňať, šup tam s nimi. Premiešame a necháme ešte chvíľu na ohni, zatiaľ si uvaríme gnocchi - väčšinou stačia 2 až 4 minúty. Šetrím časom, opäť som použil polotovar :-)
- 5
Mäkké gnocchi scedíme a primiešame ku pečeni. Môžeme podávať ozdobené petržlenovou vňaťou či lístkami oregana. Ak ste dosiaľ pečienky pripravovali len na cibuľke a s ryžou či tarhoňou, tak teraz máte príležitosť ich ochutnať v novom šate :3
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
-málo surovín
-jednoduchý postup
-zeleninové...
a tu pečienka..fajn...
rada tvoje recepty mám-aj už odskúšané..
tiež mám rada šaláty s cottage cheese..
@radost : určite ich vyskúšaj, sú podobné haluškám, ale väčšie a lepšie sa na nich zachytáva omáčka, tuším majú aj odlišný spôsob prípravy. ja ich kupujem v tescu či lidli, v 500g balení máš 2 až 3 porcie :)
tak ja vždy hovoriem : dobré jedlo by malo byť zdravé, rýchle, chutné a z jednoduchých a čo najčerstvejších surovín, snažím sa tohto hesla držať :)) fanúšikovia ako ty mi robia obrovskú radosť a ja sa vám vašu priazeň opätovať stále novými receptami, a ak sa páčia, tak toť super a fajn O:)
... cottage je jedna z mojich najobľúbenejších ingrediencíí, je ľahký, osviežujúci, dá sa s ním priam "čarovať" - skrátka niet lepšieho syra :)
.... je to pravda, 2 mesačná trvanlivosť len tak z neba iste nepadla :O)