Gnocchi s kuracími pečienkami

martinis - fotkamartinis, 20. januára 2013
Gnocchi s kuracími pečienkami
Foto: martinis

Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 PL
2 strúčiky
250 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Toto je jedna z mojich najobľúbenejších úprav talianskych zemiakových gnocchi. Tieto "noky" sú jednoducho s pečienkou, cesnakom a paradajkami skvelé ! O:)

  2. 2

    Lyžicu masla dáme do panvice a necháme rozpustiť. Zatiaľ si očistíme cibuľu a pokrájame ju na drobné kocky.

  3. 3

    Kocky cibule opečieme na masle, pridáme umytú a pokrájanú pečeň, k tej ešte prelisujeme zo 2 strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme. Podlejeme trochou vody a podusíme nejakých 5 minút.

  4. 4

    Teraz je vhodný čas na kocky paradajok a petržlenovú vňať, šup tam s nimi. Premiešame a necháme ešte chvíľu na ohni, zatiaľ si uvaríme gnocchi - väčšinou stačia 2 až 4 minúty. Šetrím časom, opäť som použil polotovar :-)

  5. 5

    Mäkké gnocchi scedíme a primiešame ku pečeni. Môžeme podávať ozdobené petržlenovou vňaťou či lístkami oregana. Ak ste dosiaľ pečienky pripravovali len na cibuľke a s ryžou či tarhoňou, tak teraz máte príležitosť ich ochutnať v novom šate :3

Diskusia k receptu

monika456
pekné, vyzerá to veľmi chutne, ukladám a určite vyskúšam, pečienku máme radi :)
denyany
zaujímavá kombinácia, ale určite veľmi chutná. kam chodíš na tie recepty?
radost
gnocchi som ešte nekúpila...doporučuješ ich?doteraz len doma robím halušky...zemiakové alebo múčne...dám na tvoju radu....bo ako si čítam všetky tvoje recepty,zaujali ma z týchto dôvodov:
-málo surovín
-jednoduchý postup
-zeleninové...
a tu pečienka..fajn...
rada tvoje recepty mám-aj už odskúšané..
tiež mám rada šaláty s cottage cheese..
martinis
ďakujem za všetky pochvalné komentáre - som rád, že ste túto kombináciu nepoznali a mohol som inšpirovať :O)
@radost : určite ich vyskúšaj, sú podobné haluškám, ale väčšie a lepšie sa na nich zachytáva omáčka, tuším majú aj odlišný spôsob prípravy. ja ich kupujem v tescu či lidli, v 500g balení máš 2 až 3 porcie :)
tak ja vždy hovoriem : dobré jedlo by malo byť zdravé, rýchle, chutné a z jednoduchých a čo najčerstvejších surovín, snažím sa tohto hesla držať :)) fanúšikovia ako ty mi robia obrovskú radosť a ja sa vám vašu priazeň opätovať stále novými receptami, a ak sa páčia, tak toť super a fajn O:)

... cottage je jedna z mojich najobľúbenejších ingrediencíí, je ľahký, osviežujúci, dá sa s ním priam "čarovať" - skrátka niet lepšieho syra :)
slavka2012
@martinis : gnocchi sa robia zo zemiakoveho cesta podobne ako nase sulance (1kg uvarenych mucnatych zemiakov, 400g muky, 1 vajce, 1PL oleja, 50g masla, sol, postruhany muskatovy oriesok). Mozes vyskusat, si sikovny, urcite by si s nimi poradil :-). Tie polotovary z tesca ci lidlu totiz nie su ani cerstve, ani zdrave, staci si precitat datum spotreby a clovek si uvedomi, ze aby tolko vydrzali, musia obsahovat vela konzervantov a roznych aditiv...
martinis
@slavka2012 : to je výzva, ďakujem za recept, určite sa oplatí vyskúšať, potom ich pridám, ako sa vydarili ! :))
.... je to pravda, 2 mesačná trvanlivosť len tak z neba iste nepadla :O)