Foto: cucu
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až dokým cesto nebude hladké. Necháme ho hodinu odpočívať prikryté utierkou.
- 2
Na olivovom oleji si pražíme paradajky kým nezblednú a pridáme jalapenos pokrájané nadrobno a taktiež papriky pokrájané na malé kocočky, cesnak a trošku citrónovej šťavy. Varíme pokiaľ paradajky úplne nezmeknú a nerozpadnú sa. Tesne pred koncom pridáme mexické korenie.
- 3
Cesto si rozvaľkáme na tenko. Vykrajujeme pomocou pohára. Ja som používala 0,5litrák, d stredu si dáme plnku a lepíme ako pirohy. Spojené časti pritláčame vidličkou. Naplnené empanadas smažíme na rozpálenom oleji. (ak sa vám podarilo hrubšie cesto radím rozpáliť oheň na miernom plameni a smažiť dlhšie aby sa upieklo aj z vnútra). Dobrú chuť! :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a náplň podľa chuti každého ;).