Plnené zemiakové kapsičky

lenkagalbi - fotkalenkagalbi, 1. marca 2013

Len sa tak po nich zapráši :)

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo moravské mäsko




Postup

  1. 1

    Zemiaky (dávam od oka, podľa toho koľko chcem urobiť ale na bežný obed stačia 2 väčšie) uvaríme v šupke, nastrúhame a spolu s vajciami (dve tri, záleží na množstve zemiakov). Do toho nalejem trochu oleja aby bolo cesto vláčnejšie a počas spracovávania cesta prisypávam múku pokiaľ sa neurobí krásne cestíčko.

  2. 2

    Cesto vyvaľkám na tenko, okolo pol centimetra. Šálkou si vyrežem kolieska. Na jedno koliesko dám kúsok šunky, syr a trochu kukurice alebo plátok paradajky. Druhým kolieskom to celé prikryjem a kraje dobre popritláčam.

  3. 3

    Takto pripravené kapsičky osmažím na oleji a podávam.

Diskusia k receptu

lenkagalbi
ďakujem! a aj to chutné je :) fakt odporúčam oveľa lepšie ako pizza napríklad
ariela6
pači sa mi to len nie je to mastne ked sa to vypraža
lenkagalbi
Trochu ale nie tak velmi, mne byva z vysmazaneho tazko od zaludka ale toto bolo v pohode :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia