Roláda s ratattouille

Štefan Grich
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 10. marca 2013
Roláda s ratattouille
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

650 g
150 g
250 g
80 g
80 g
80 g
8 ks
1 ks (zväzok tymianu, petržlenovej vňate, zelerovej vňate, bobkového listu)
500 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Mäso odblaníme, narežeme na motýlika, naklepeme na tenké plátky, osolíme, okoreníme a vložíme na potravinársku fóliu. Vyložíme syrom a na spodnú stranu uložíme červenú papriku. Zrolujeme, uviažeme motúzom a varíme 15 – 20 minút pri 75 °C.

  2. 2

    Zeleninu nakrájame na kocky, opečieme na olivovom oleji s pridaním cesnaku a zväzku bylín. Pred koncom pridáme paradajky, dochutíme soľou, korením a bazalkou.

  3. 3

    Zemiaky nahrubo nastrúhame na strúhadle. Pridáme oregano, soľ, korenie, vajíčko. Opečieme ich na panvičke z oboch strán ako placky. Mäso po uvarení opečieme na panvičke, narežeme na roládky a podávame so zeleninou a opečenými nastrúhanými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia