Roláda s ratattouille
Štefan Grich
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 10. marca 2013
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 10. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
650 g |
|
150 g |
|
250 g |
|
|
|
|
|
|
|
80 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
8 ks |
|
1 ks (zväzok tymianu, petržlenovej vňate, zelerovej vňate, bobkového listu) |
|
|
|
|
|
500 g |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Mäso odblaníme, narežeme na motýlika, naklepeme na tenké plátky, osolíme, okoreníme a vložíme na potravinársku fóliu. Vyložíme syrom a na spodnú stranu uložíme červenú papriku. Zrolujeme, uviažeme motúzom a varíme 15 – 20 minút pri 75 °C.
- 2
Zeleninu nakrájame na kocky, opečieme na olivovom oleji s pridaním cesnaku a zväzku bylín. Pred koncom pridáme paradajky, dochutíme soľou, korením a bazalkou.
- 3
Zemiaky nahrubo nastrúhame na strúhadle. Pridáme oregano, soľ, korenie, vajíčko. Opečieme ich na panvičke z oboch strán ako placky. Mäso po uvarení opečieme na panvičke, narežeme na roládky a podávame so zeleninou a opečenými nastrúhanými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu