Tento šalát u nás nesmie chýbať na žiadnej rodinnej oslave. Verím, že vám bude chutiť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
2 hrnčeky suchej ryže premyjeme a zalejeme 2,5 hrnčekom vriacej vody. Necháme dusiť na malom ohni asi 10 min. ak je už voda vyvretá ryžu odstavíme a necháme ešte zo 10 min. odstáť pod pokrievkou. Vtedy je ryža krásne sypká a nelepí sa. (musím poznamenať, že takto to robím z Basmati ryžou) Ryžu potom necháme vychladnúť.
- 2
Cibuľu pokrájame na drobné kocky, vymiešame v miske s tuniakom, pridáme na kocky pokrájané paradajky. Osolíme, okoreníme a pridáme šťavu z jedného citróna. (soľ pridáme podľa chuti, a tiež citrónovú šťavu dodáme podľa chuti)
- 3
Do cibuľovo tuniakovo paradajkového základu pomaly vmiešame vychladnutú ryžu a majonézu (ja dávam jedno sklíčko môžme použiť aj jogurt). Nakoniec dodáme na tvrdo uvarené, pokrájané na kocky vajíčka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu