Bylinkovo-zeleninový šalát

martinis - fotkamartinis, 20. januára 2013
Bylinkovo-zeleninový šalát
Foto: martinis

Ľahký šalát zo šalátovej uhorky, paradajok a listov ľadového šalátu zaliaty bylinkovým dressingom :)

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

2 listy
2/3 ks
2 ks
Dressing :
2 PL
2 ks
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Tento jednoduchý šalát je najlepšie si pripraviť na jar z čerstvých byliniek a zeleniny. Keďže som však zohnal peknú jarnú cibuľku, v mrazáku ostalo ešte trošku petržlenovej vňate a po ruke je vždy aj sušená bazalka, rozhodol som sa, že jar o nejaké 2 - 3 mesiace predbehnem :)

  2. 2

    Z peknej hlávky šalátu odtrhneme 2 veľké listy a natrháme ich na malé kúsočky. Uhorku nakrájame na ľubovoľné kolieska, paradajky narežeme na kocky či väčšie nepravidelné útvary.

  3. 3

    Zeleninu dáme do misky a hneď pripravíme bylinkový dressing : 2 lyžice hustého bieleho jogurtu vymiešame s tenkými kolieskami jarných cibuliek, lyžicou sušenej či čerstvej bazalky, lyžicou petržlenovej vňate, rovnakým množstvom octu a oleja. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  4. 4

    Dressingom polejeme zeleninovú zmes a zamiešame. Veľmi dobre chutí so slnečnicovou bagetou a posypaný cibuľkou. Nech vám chutí, priatelia :O)

Diskusia k receptu

isabel2
Včera som si robila podobný šalát,aj ja sa už teším na svoju záhradu.Semena sú už nakúpené.
aamm
ja síce záhradku nemám ale šalát som si urobila, bol dobrý, hm ale zeleninka zo svojej záhradky by bola super
altyn
Toto je paráda!!! Robievam si podobné, no ak je na priamu konzumáciu, dávam balzamikový ocot. Skús, možno ti to zachutí... :-)))
martinis
@aamm : najdôležitejšie je, že chutil - počkaj si do leta a zájdi na trhovisko, ak nakúpiš od lokálnych pestovateľov, budeš mať zeleninku ako zo svojej záhradky a ešte podporíš domácu produkciu ;)
@altyn : balzamikový ocot ? prečo nie, veľmi dobrý nápad ! :)) vyskúšame, ďakujem :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia