Bylinkovo-zeleninový šalát

martinis - fotkaMartinis, Spišská Nová Ves, 20. januára 2013 17:18
Ďalšie recepty »

Bylinkovo-zeleninový šalátFoto: martinis

Ľahký šalát zo šalátovej uhorky, paradajok a listov ľadového šalátu zaliaty bylinkovým dressingom :)

1
porcia
10 min
príprava

Suroviny

Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Tento jednoduchý šalát je najlepšie si pripraviť na jar z čerstvých byliniek a zeleniny. Keďže som však zohnal peknú jarnú cibuľku, v mrazáku ostalo ešte trošku petržlenovej vňate a po ruke je vždy aj sušená bazalka, rozhodol som sa, že jar o nejaké 2 - 3 mesiace predbehnem :)

  2. 2

    Z peknej hlávky šalátu odtrhneme 2 veľké listy a natrháme ich na malé kúsočky. Uhorku nakrájame na ľubovoľné kolieska, paradajky narežeme na kocky či väčšie nepravidelné útvary.

  3. 3

    Zeleninu dáme do misky a hneď pripravíme bylinkový dressing : 2 lyžice hustého bieleho jogurtu vymiešame s tenkými kolieskami jarných cibuliek, lyžicou sušenej či čerstvej bazalky, lyžicou petržlenovej vňate, rovnakým množstvom octu a oleja. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  4. 4

    Dressingom polejeme zeleninovú zmes a zamiešame. Veľmi dobre chutí so slnečnicovou bagetou a posypaný cibuľkou. Nech vám chutí, priatelia :O)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist