Foto: martinis
Ľahký šalát zo šalátovej uhorky, paradajok a listov ľadového šalátu zaliaty bylinkovým dressingom :)
porcia
príprava
Postup
-
1
Tento jednoduchý šalát je najlepšie si pripraviť na jar z čerstvých byliniek a zeleniny. Keďže som však zohnal peknú jarnú cibuľku, v mrazáku ostalo ešte trošku petržlenovej vňate a po ruke je vždy aj sušená bazalka, rozhodol som sa, že jar o nejaké 2 - 3 mesiace predbehnem :)
- 2
Z peknej hlávky šalátu odtrhneme 2 veľké listy a natrháme ich na malé kúsočky. Uhorku nakrájame na ľubovoľné kolieska, paradajky narežeme na kocky či väčšie nepravidelné útvary.
- 3
Zeleninu dáme do misky a hneď pripravíme bylinkový dressing : 2 lyžice hustého bieleho jogurtu vymiešame s tenkými kolieskami jarných cibuliek, lyžicou sušenej či čerstvej bazalky, lyžicou petržlenovej vňate, rovnakým množstvom octu a oleja. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 4
Dressingom polejeme zeleninovú zmes a zamiešame. Veľmi dobre chutí so slnečnicovou bagetou a posypaný cibuľkou. Nech vám chutí, priatelia :O)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@altyn : balzamikový ocot ? prečo nie, veľmi dobrý nápad ! :)) vyskúšame, ďakujem :))