Zemiakové košíčky s praženicovou plnkou
Martin Petrovský a Michal Johanides
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 20. februára 2013
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 20. februára 2013
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Surové zemiaky prekrojíme na polovicu a lyžicou ich vydlabeme. To isté spravíme s paradajkami a naplníme ich praženicou z vajíčok a húb.
- 2
Takto naplnené paradajky vložíme do zemiakov a uložíme na pekáč. Na každý z nich položíme plátok syra a slaniny. Podlejeme trochou vody a olejom a osolíme, aby všetko vsiaklo do zemiakov.
- 3
Najskôr pečieme zakryté 20 minút na 160 °C a potom 5 minút odkryté. Necháme zapiecť syr a slaninu. Podávame s baraními rohmi, uhorkou alebob feferónkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu