Tilapia po provensálsky

cucu - bez fotkycucu, 20. januára 2013
Tilapia po provensálsky
Foto: cucu

Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)

2
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 filety
4 ks
1 ks
 podľa chuti
 na maslo




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Paradajky nakrájame na menšie kúsky a papriku na drobné kocočky.

    Tilapia po provensálsky  - obrázok 1
  2. 2

    Tilapiu si opražíme na masle a pridáme bylinkové korenie na maslo.

    Tilapia po provensálsky  - obrázok 2
  3. 3

    Potom ako rybku dorobíme, vyberieme ju z panvice a maslo s bylinkovým korením na maslo si odložíme nabok. Na troške olivového oleja opražíme papriku, pridáme pretlačený cesnak a pridáme paradajky. Ja som pridala aj trošku zaváraného leča lebo som si nasekala málo zeleninky. Do zmesi pridáme vodu a po chvíli pridáme maslo z bylinkami na maslo z rybky. Keď paradajky mierne zmeknú pridáme provensálske korenie, biele korenie a olivy nakrájané na kolieska. Chvíľu varíme a odstavíme aby paradajky ostali celistvé. Podávame so zemiakmi:-) Dobrú chuť!

    Tilapia po provensálsky  - obrázok 3

Diskusia k receptu

nonna
Cítim, ako to môže fantasticky chutiť! Ukladám do KK!
slavka2012
Tilapia je chutna a zdrava ryba, ale nie morska. Hovori sa jej aj tropicky kapor
cucu
Ďakujem za opravu, už som to zmenila :) ..každopádne stále zdravšia ako pangasius..
denyany
fajn recept. pangasiusa sme mali len raz, zo zvedavosti. ale viackrát ho už nechceme, neboli sme s ním spokojní.
cucu
Mne vyhovoval lebo nemal kosti. Ale chuťovo to nebolo ono a navyse som citala vela o tom v akych podmienkach tie ryby chovaju.. Tilapia je urcite zdravsia aj chutnejsia.. :-)
renka73
Joj chuť si mi narobila.Kúpim rybku a vyskúšam tvoj receptík :)
cucu
Ďakujem krásne, dúfam že bude chutiť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia