Ricottové knedličky so sušenými rajčiakmi s chrenom

clovak - fotkaclovak, 13. januára 2013
Ricottové knedličky so sušenými rajčiakmi s chrenom
Foto: clovak

receptov z ricotty nie je veľa, tento je od "šéfkuchára z paláca" Jaroslava Žideka

60 minút
príprava

Suroviny

500 g
4
100 g
2 lyžice
1/2
100 g
10 ks
4 lyžice
3 lyžice
1/2 lyžice
1 lyžica




Postup

  1. 1

    RICCOTOVÉ KNEDLIČKY. V mise zmiešame ricottu so žĺtkami, zmäknutým maslom a posekanou bazalkou. Dva dni starý toastový chlieb potrháme a primiešame k ricotte. Pridáme múku, soľ a vymiešame hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy. Z cesta vytvarujeme knedličky cca 5 cm a varíme 10 minút v osolenej vode kým nevyplávajú na povrch.

  2. 2

    SUŠENÉ RAJČIAKY S CHRENOM. Rajčiaky nakrájame na plátky a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie potretý olivovým olejom, posypeme cukrom a 60 minút sušíme v rúre vyhriatej na 120 °C. Usušené rajčiaky posekáme nadrobno, pridáme citrónovú šťavu, chren, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením. Ak je zmes veľmi hustá zriedime trochou olivového oleja.

Diskusia k receptu

frezia68
Zaujímavý recept,nepoznám a stojí za vyskúšanie :-)
mirkamt
Knedličky ma zaujali, ale namiesto sušených paradajok, by som prijala inú omáčku, resp. prílohu. Čo by ste navrhli?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia