Foto: lenkac
Doma veľmi často pripravovaný recept :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
Príloha halušky: | |
200-300 g alebo krupica |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
Príloha cestoviny: |
Postup
-
1
Na oleji si speníme cibuľku, neskôr pridáme cesnak. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a papriku. Osolíme, okoreníme, pridáme trošku chilli. Necháme chvíľku podusiť a pridáme kuracie stehná, ktoré tiež chvíľku necháme na tomto základe podusiť.
-
2
Všetko zalejeme vodou a pridáme nové korenie.
- 3
Dusíme, kým mäso nezmäkne.
- 4
Mäso vyberieme, nové korenie tiež a zvyšok rozmixujeme na úžasnú kašičku.
- 5
Omáčku dáme na sporák, pridáme smotanu a mäso. Necháme ešte pár minút prevariť.
- 6
Spravíme si prílohu - halušky. Všetky suroviny premiešame a v slanej horúcej vode cez haluškovač urobíme halušky. Druhá varianta sú cestoviny, ja som použila väčšie.
- 7
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
výborne si navarila. Toto je veľmi chutné jedlo a nezáleží či má dve
bodky na o . Mnohí ľudia aj tak nevedia , čo je perkelt a čo paprikáš,
alebo čo je hrniec a kastról . /ani ja to neviem / Len pri tomto jedle
sa nerád babrem so sťahovaním kože, ktorú u nás nik nejedáva a tiež
oberať kosti v omáčke nie je nič moc. Preto keď je kura už mäkké
stiahnem ho z kože, vykostím , pokrájam, vložím späť a krásne sa dá
potom papať po furmansky lyžicou.