Foto: jeery
Tento salátik ocenia milovníci zeleniny a karfiolu obzvlášť.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Karfiol podelíme na menšie ružičky a vetšie poprerezujeme.Takto podelený karfiol dáme do osolenej vricej vody a krátko blanšírujeme do polomäka.Karfiol nesmie byť mäkký a sa rozpadávať.Karfiol scedíme, ochledíme studenou vodou a dáme odkapať.
- 2
Pór porežeme na 3 mm hrubé kolieska aj s časťou vnate a vložíme do misky. Zasypeme PL cukru a premiešame.Paradajky nakrájame na mesiačiky a spolu s karfiolom pridáme do misky.Pridáme olivový olej a poper.V octu zriedenom vodou rozpustíme,soľ a zbytok cukru podľa vlastnej chuti. Zálievkou zalejeme šalát a ridáme pokrájanú bazalku a všetko opatrne premiešame
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:)