Glad šalát s tofu

martinis - fotkamartinis, 20. februára 2013
Glad šalát s tofu
Foto: martinis

Extra porcia zeleniny v atraktívnom prevedení s opečeným údeným tofu, balzamikovou zálievkou a domácim celozrnným chlebíkom.

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

80 g
1 PL
1/2 ks
zopár listov
5 cm ks
1 ks
90 g
Zálievka:
2 PL
1 PL
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Glad - to je názov šalátu, ktorý si svoje meno zaslúži, skrátka šalát, ako sa patrí : chrumkavá zelenina, všetky možné farby, sladká chuť, slaná chuť, kyslá chuť, to všetko vám ponúka. A nepotrebujete nič iné ako 15 minút času a štandardné ingrediencie. Spravte si pekné ráno a pripravte si ho podľa môjho jednoduchého postupu ;)

  2. 2

    Najprv zo všetkého sa chopíme červenej cibule, ktorú ošúpeme a rozkrojíme na polovicu. Tú nakrájame na čo najtenšie polkolieska a vložíme do misy. Pridáme aj zopár listov šalátu natrhaných či nakrájaných nadrobno, asi 90 g kukuričných zŕn (takže zhruba tretinu plechovky) a očistenú bielu redkvičku, ktorej asi 5 cm kúsok sme pokrájali pozdĺžne na štvrtiny a tie na tenké plátky. Pre viac farieb navrhujem vhodiť aj pokrájanú paradajku :-)

  3. 3

    Tofu pokrájame na kocky, ktoré opražíme na lyžici olivového oleja dozlata. Presypeme do misy a všetko poctivo osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

  4. 4

    Na zálievku budeme potrebovať dve lyžice olivového oleja, jednu balzamikového octu a polovicu lyžičky kremžskej horčice. Nemá tam urobiť uragán, má to byť len také pošteklenie, také cililing na jazyku, preto len pol lyžičky :O)

  5. 5

    Všetko vymiešame a vylejeme na šalát. Ten dôkladne zamiešame a môžme podávať - nepokazte si túto nádielku zdravia bielym rohlíkom, radšej siahnite po celozrnnom, alebo si upečte vlastný chlebík, so semiačkami chutí výborne. Úplne na záver posypeme petržlenovou vňaťou - hotovo ;)

Diskusia k receptu

monnikka
tofu a chrumkavá zelenina je super kombinácia, dobre to vyzerá
natt
mňám, pokojne by som sa dala nahovoriť aj bez horčice :) určite chutil, slintám :)
martinis
Naozaj patrí medzi moje najobľúbenejšie, takže myslím, že nebudete ľutovať ak sa odhodláte ho skúsiť :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia