Foto: martinis
Jedinečná chuť penne so šampiňónmi, pórom a šťavnatými paradajkami, doplnená lahodnou jogurtovou omáčkou a posypaná petržlenovou vňaťou, vlašskými orechmi a strúhaným syrom :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dobrý večer priatelia, dnes by som vám rád predstavil svoj najnovší recept na chutné cestoviny - penne s hubami, šťavnatou paradajkou, pórom, cesnakom preliate jemnou jogurtovou omáčkou so sviežosťou citrónu posypané petržlenovou vňaťou, strúhaným tvrdým syrom a voňavými orechmi. Komplexný opis, jednoduchá príprava a jedinečná harmónia chutí - to sú moje penne :)
- 2
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Ja mám rád tvrdšie, preto varím o minútku či dve kratšie, ako je uvedené na obale - teda nejakých 6 minút.
- 3
Paradajku a pór umyjeme, paradajku prerežeme na polovice a tie nakrájame na plátky, pór nakrájame na tenučké kolieska. Dáme do misky.
- 4
Na suchej panvici opečieme odvážnu lyžicu nasekaných vlašských orechov. Pôsobením tepla sa z nich uvoľní skvelá chuť a aróma, ktorá prevonia vašu kuchyňu a najmä jedlo :O)
- 5
Orechy dáme do misy k zelenine. Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky, prípadne použijeme sterilizované - cca polovicu konzervy bez nálevu. Cesnak ošúpeme a taktiež nakrájame na tenké plátky.
- 6
Na lyžici masla na panvici, na ktorej sme opekali orechy opečieme cesnak a huby - postačia 2 - 3 minútky. Počas opekania osolíme a okoreníme.
- 7
Jogurtovú omáčku pripravíme vymiešaním 100g, teda 3 až 4 lyžíc bieleho jogurtu, lyžice čerstvej citrónovej šťavy, rovnakého množstva mlieka a veľkej štipky hnedého cukru, soli a mletého čierneho korenia.
- 8
K hubám primiešame scedené cestoviny, pridáme aj zeleninu s orechmi. Zamiešame, preložíme na tanier či do misky a prelejeme jogurtovou omáčkou. Porciu pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou, troškou orechov a strúhaným syrom.
- 9
Pre vyváženie chutí môžme obložiť zeleným šalátom. Pre unikátnu symfóniu chutí a výborné suroviny radím tieto penne medzi najobľúbenejšie a najzdravšie jedlá vo svojom menu. Ak sa budete najbližšie rozhodovať, ako uvariť cestoviny, vyskúšajte niečo jednoduché, nové a chutné :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu