Šampiňónové penne s vlašskými orechmi

martinis - fotkamartinis, 23. januára 2013
Šampiňónové penne s vlašskými orechmi
Foto: martinis

Jedinečná chuť penne so šampiňónmi, pórom a šťavnatými paradajkami, doplnená lahodnou jogurtovou omáčkou a posypaná petržlenovou vňaťou, vlašskými orechmi a strúhaným syrom :)

1
porcia
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks
120 g
1 strúčik
1/2 ks
1 PL
1 PL
Omáčka:
100 g
1 PL
1 PL
1 štipka




Postup

  1. 1

    Dobrý večer priatelia, dnes by som vám rád predstavil svoj najnovší recept na chutné cestoviny - penne s hubami, šťavnatou paradajkou, pórom, cesnakom preliate jemnou jogurtovou omáčkou so sviežosťou citrónu posypané petržlenovou vňaťou, strúhaným tvrdým syrom a voňavými orechmi. Komplexný opis, jednoduchá príprava a jedinečná harmónia chutí - to sú moje penne :)

  2. 2

    Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Ja mám rád tvrdšie, preto varím o minútku či dve kratšie, ako je uvedené na obale - teda nejakých 6 minút.

  3. 3

    Paradajku a pór umyjeme, paradajku prerežeme na polovice a tie nakrájame na plátky, pór nakrájame na tenučké kolieska. Dáme do misky.

  4. 4

    Na suchej panvici opečieme odvážnu lyžicu nasekaných vlašských orechov. Pôsobením tepla sa z nich uvoľní skvelá chuť a aróma, ktorá prevonia vašu kuchyňu a najmä jedlo :O)

  5. 5

    Orechy dáme do misy k zelenine. Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky, prípadne použijeme sterilizované - cca polovicu konzervy bez nálevu. Cesnak ošúpeme a taktiež nakrájame na tenké plátky.

  6. 6

    Na lyžici masla na panvici, na ktorej sme opekali orechy opečieme cesnak a huby - postačia 2 - 3 minútky. Počas opekania osolíme a okoreníme.

  7. 7

    Jogurtovú omáčku pripravíme vymiešaním 100g, teda 3 až 4 lyžíc bieleho jogurtu, lyžice čerstvej citrónovej šťavy, rovnakého množstva mlieka a veľkej štipky hnedého cukru, soli a mletého čierneho korenia.

  8. 8

    K hubám primiešame scedené cestoviny, pridáme aj zeleninu s orechmi. Zamiešame, preložíme na tanier či do misky a prelejeme jogurtovou omáčkou. Porciu pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou, troškou orechov a strúhaným syrom.

  9. 9

    Pre vyváženie chutí môžme obložiť zeleným šalátom. Pre unikátnu symfóniu chutí a výborné suroviny radím tieto penne medzi najobľúbenejšie a najzdravšie jedlá vo svojom menu. Ak sa budete najbližšie rozhodovať, ako uvariť cestoviny, vyskúšajte niečo jednoduché, nové a chutné :))

Diskusia k receptu

mirkamt
Martinis, to je asi zatiaľ tvoj najdlhší recept :-D Vyzerá lákavo, takže určite niekedy vyskúšam a rada ho ochutnám.
medulienka122
Ďalší zdravý recept, presne podľa tvojo hesla" "Rýchlo, zdravo a chutne"! Výborne - už sa teším, čím prekvapíš najbližšie:-)
neposed
pekne napisany recept a perfektne jedlo. S tymi oprazenymi orechami to musi byt super. Mam rada taketo recepty.
radulienka
Krásne popísaný recept, veru to vyskúšam, aj keď cestoviny nemusím, ale znie to lákavo, ostatné suroviny milujem a teda vďaka za recept...
nojaadka
Včera som si ich urobila. Musím povedať, že najviac mi chutili BEZ omáčky :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia