Foto: afataga
Variácia na taliansku kuchyňu, kto chce vegetariánsku verziu, nedá šunku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
220 g (alebo iné cestoviny) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 ks (strúčik) |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
štipka |
|
|
|
|
|
mrazený |
|
50 g |
|
na dokončenie: | |
50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do osolenej vody som dala variť penne, kým sa uvarili, urobila som omáčku: na oleji som opiekla cesnak, strúčiky som prekrojila po dĺžke na polovice a sušenú šunku pokrájanú na pásiky. Šunku je možné použiť ľubovoľnú, ja som mala sušenú sedliacku.
-
2
Pridala som pokrájané sušené paradajky, musela som pridať trochu vody z cestovín
-
3
Po chvíli som pridala paradajku pokrájanú na kocky, zasa voda z cestovín, pridala som aj korenie, chilli, bazalku a štipku oregána
-
4
Pridala som mrazený medvedí cesnak
-
5
A polovicu syra a ešte trochu vody z cestovín, ochutnala som, či netreba dosoliť a nebolo, lebo slané boli aj paradajky, šunka a syr
-
6
Uvarené penne som dala do panvice a pomiešala
-
7
Na tanieri som posypala druhou polovicou syra, ozdobila bazalkou a pokvapkala olejom
nemam skusenosti ale tu je to bezne dostupne v obchodoch