Skvelé a chutné ako predjedlo. Známi sa vždy oblizujú.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Najlprv si pripravíme maslo, paradajkovú zmes a olejovu zmes na poliatie pripravených bruschettiek. Zmiešaním masla, na drobno posekanej čerstvej alebo sušenej bazalky a prepasírovaného cesnaku nám vznikne chutné bylinkové maslo. Paradajky pokrájame na malé kúsky, zmiešame ich s paradajkovým pretlakom a na kolieska pokrájanými olivami. Môžme máličko osoliť. Olivový olej zmiešame s medom a citrónovou šťavou.
- 2
Bagety prerežeme na polovicu, alebo priečne na také predĺžené oválne 1cm krajce a vložíme ich do predhriatej rúry na 10-15min. Mozzarellu si pokrájame na plátky.
- 3
Predhriate krajce bagety natrieme bylinkovým maslom, naložíme na ne paradajkovú zmes a preložíme plátkom mozzarelly. Vrch polejeme olejovou zmesou. Takto pripravené bruschettky vložíme na 10-15min. do vyhriatej rúry (170st.) a podávame teplé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
talianska bruschetta je po slovensky brucheta , lebo sa dáva do brucha.
Johny46 casy som dala len orientacne, ked ich potries tym maslom su bozske.