Bruschettky

lucek82 - fotkalucek82, 5. marca 2013

Skvelé a chutné ako predjedlo. Známi sa vždy oblizujú.

4-8
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
20 g
4 strúčiky
1 bal.
2 ks
2 PL
1 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Najlprv si pripravíme maslo, paradajkovú zmes a olejovu zmes na poliatie pripravených bruschettiek. Zmiešaním masla, na drobno posekanej čerstvej alebo sušenej bazalky a prepasírovaného cesnaku nám vznikne chutné bylinkové maslo. Paradajky pokrájame na malé kúsky, zmiešame ich s paradajkovým pretlakom a na kolieska pokrájanými olivami. Môžme máličko osoliť. Olivový olej zmiešame s medom a citrónovou šťavou.

  2. 2

    Bagety prerežeme na polovicu, alebo priečne na také predĺžené oválne 1cm krajce a vložíme ich do predhriatej rúry na 10-15min. Mozzarellu si pokrájame na plátky.

  3. 3

    Predhriate krajce bagety natrieme bylinkovým maslom, naložíme na ne paradajkovú zmes a preložíme plátkom mozzarelly. Vrch polejeme olejovou zmesou. Takto pripravené bruschettky vložíme na 10-15min. do vyhriatej rúry (170st.) a podávame teplé.

Diskusia k receptu

zuzkabluzka
kedze sa stale opakuje slovo bruchettka, omyl to asi nie je, ako som si povodne myslela.... ja poznam len bruschetty...;)))
huck
@angast , humor je tvojou vzácnou vlastnosťou - odôvodnení skomoleného názvu tohoto vynikajúceho chutného predjedla. Predsa aj iné jedlá sa dávaju do brucha a kam inam ? (najskôr do úst) :))) Presvedčená som, že sa @Lucek82 , jednoducho podkradla tlačiarenska chyba. Bruschetta (brusketa) na milion spôsobov je všade na svete brusketa a nielen v Taliansku. Inak, naozaj -super receptík.
lucek82
Pardon su to bruschetty:)) opravene
Johny46 casy som dala len orientacne, ked ich potries tym maslom su bozske.
lucek82
ale to ze sa davaju do brucha je skutocnost:))) a su vynikajuce, vrelo odporucam. kuknite sa do rury ak sa vam zda 15 min. dlho. ja vzdy prisposobujem recepty svojim potrebam... nie kazda rura pecie rovnako...
petra69
Asi to budu bruchetky, lebo talianska bruschetta sa nerobi z bagety, ale z normalneho cierneho chleba. Z bagety mozu byt tak maximalne crostini. Takze zostanme tu teda radsej pri bruchetach :)
tiginko
to je zaujimave, ja som jedla niekolkokrat v taliansku bruschetty (mali to tak pomenovane aj v jedalnych listkoch) a urcite neboli z cierneho chleba. Ako sa to konkretne pecivo u nich volalo to neviem, lebo ich maju velke mnozstvo, ale urcite bolo biele a veeelmi podobne nasim beznym bagetam
tiginko
robievame si ich doma s roznymi oblozeniami, mne najviac chutia jednoduche - olivovy olej cesnak bazalka, paradajka, mozzarella alebo s mojou oblubenou calabrijskou specialitou - pikantnou ndujou. Mnam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia