Recepty, kde je ol
Kuracie prsia plnené bryndzou a medvedím cesnakom
Mimoriadne chutné papaníčko, napriek tomu, že išlo o taký "recyklačný" recept typu čo chladnička dala....
Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
Tarhoňa je v našich končinách veľmi obľúbenou cestovinou....
Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....
Paradajkovo-špenátový bulgur pilav
Je sezóna špenátu, ktorý sa výborne hodí aj do tohto skvelého pilavu....
Teplý šalát s hovädzím mäsom podľa Andrey Zimányiovej
Tento skvelý recept určite ocenia hlavne tí, ktorí chcú byť fit.
Pečená šunka s maslovou zeleninou a vajíčkovou penou
Zaúdenú šunku z pleca alebo stehna najlepšie deň vopred uvaríme domäkka v mierne osolenej vode spolu s...
Pohánkový bezlepkový osúch
Pohánková múka je jednou z najobľúbenejších jednodruhoviek....
Guacamole
Tradičná mexická avokádová nátierka, ktorá chutí vynikajúco, to je guacamole.
Jablkovo-vanilkový koláč
Fajnový šťavnatý koláč dvoch chutí - jabĺk a vanilkového pudingu....
Nadýchaná bublanina
Letný ľahký koláčik, ktorý je hotový za hodinku. Nadýchaná bublanina so sezónnym ovocím priamo zo...
Bezlepkový slaný koláč s bryndzou a cuketou
Bryndza - náš slovenský poklad - nás nikdy neomrzí, ani v bezlepkovom varení a pečení....
Kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou a batatmi
Toto bolo mimoriadne chutné jedlo - nebíčko v ústach....
Minizáviny zo šľahačkového cesta
Jemné cesto, pudingová plnka. Minizáviny ako
stvorené na cesty, do školy, na raňajky,...
Tapas s nakladanou paprikou
Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od...
Základný recept na kysnuté cesto
Základom prípravy kysnutého cesta je vždy zvlášť zmiešať sypké suroviny a potom pridávať tekuté suroviny....
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
Kuracia polievka so zeleninou
Kuracia polievka plná vitamínov a minerálov je doslova životobudičom. Pre labužníkov sme bohatú dávku nakrájanej zeleniny...
Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.
Polievka z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak mám rád na rôzne spôsoby, tak prečo nevyskúšať z
neho urobiť aj chutnú a...
Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...
Bezlepkové kváskové rožky
Z vody, Rolls mixu a ryžového kvásku pripravíme rozkvas, ktorý prikrytý necháme kysnúť do druhého...
Šampiňóny na francúzsky spôsob
Žampiony na másle zastříknuté bílým vínem. Ideálně s bílým pečivem,
Buchty pre začiatočníkov
Priznám sa, že už si nepamätám, kde som vzala pôvodný recept, ale na prvý pohľad sa mi páčil a postupne som ho ešte upravovala tak, aby vyšiel čo najlepšie....

Kuracie prsia plnené bryndzou a medvedím cesnakom
Mimoriadne chutné papaníčko, napriek tomu, že išlo o taký "recyklačný" recept typu čo chladnička dala....

Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
Tarhoňa je v našich končinách veľmi obľúbenou cestovinou....

Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....

Paradajkovo-špenátový bulgur pilav
Je sezóna špenátu, ktorý sa výborne hodí aj do tohto skvelého pilavu....

Teplý šalát s hovädzím mäsom podľa Andrey Zimányiovej
Tento skvelý recept určite ocenia hlavne tí, ktorí chcú byť fit.

Pečená šunka s maslovou zeleninou a vajíčkovou penou
Zaúdenú šunku z pleca alebo stehna najlepšie deň vopred uvaríme domäkka v mierne osolenej vode spolu s...

Pohánkový bezlepkový osúch
Pohánková múka je jednou z najobľúbenejších jednodruhoviek....

Guacamole
Tradičná mexická avokádová nátierka, ktorá chutí vynikajúco, to je guacamole.

Jablkovo-vanilkový koláč
Fajnový šťavnatý koláč dvoch chutí - jabĺk a vanilkového pudingu....

Nadýchaná bublanina
Letný ľahký koláčik, ktorý je hotový za hodinku. Nadýchaná bublanina so sezónnym ovocím priamo zo...

Bezlepkový slaný koláč s bryndzou a cuketou
Bryndza - náš slovenský poklad - nás nikdy neomrzí, ani v bezlepkovom varení a pečení....

Kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou a batatmi
Toto bolo mimoriadne chutné jedlo - nebíčko v ústach....

Minizáviny zo šľahačkového cesta
Jemné cesto, pudingová plnka. Minizáviny ako stvorené na cesty, do školy, na raňajky,...

Tapas s nakladanou paprikou
Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od...

Základný recept na kysnuté cesto
Základom prípravy kysnutého cesta je vždy zvlášť zmiešať sypké suroviny a potom pridávať tekuté suroviny....

Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...

Kuracia polievka so zeleninou
Kuracia polievka plná vitamínov a minerálov je doslova životobudičom. Pre labužníkov sme bohatú dávku nakrájanej zeleniny...

Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.

Polievka z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak mám rád na rôzne spôsoby, tak prečo nevyskúšať z neho urobiť aj chutnú a...

Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...

Bezlepkové kváskové rožky
Z vody, Rolls mixu a ryžového kvásku pripravíme rozkvas, ktorý prikrytý necháme kysnúť do druhého...

Šampiňóny na francúzsky spôsob
Žampiony na másle zastříknuté bílým vínem. Ideálně s bílým pečivem,

Buchty pre začiatočníkov
Priznám sa, že už si nepamätám, kde som vzala pôvodný recept, ale na prvý pohľad sa mi páčil a postupne som ho ešte upravovala tak, aby vyšiel čo najlepšie....