Cibuľačka so syrovou krustou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 3. marca 2023
mesačník Varecha, 3. marca 2023
Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
6 ks (veľká) |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1,3 l |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
6 plátkov (alebo toastový chlieb) |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci rozohrejeme maslo spolu s olejom. Ošúpanú cibuľu nakrájame na tenké rezančeky a opekáme asi 5 minút.
- 2
Pridáme prelisovaný cesnak a cukor, chvíľu restujeme, zalejeme horúcim vývarom a varíme asi 10 minút na miernom ohni.
- 3
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a prilejeme biele víno.
- 4
Na panvici nasucho opečieme na plátky nakrájanú bagetu. Syr nastrúhame do misky zvlášť.
- 5
Hotovú cibuľovú polievku rozdelíme do ohňovzdorných misiek, prikryjeme plátkami opečenej bagety a posypeme nastrúhaným syrom.
- 6
Misky s polievkou zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
Tiež cibuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano, ma byt opecena do svetlohnedej.
Veru to je minimum. Ja ju robievam až tmavohnedú treba veľa miešať aby nezhorela. Ak sa dobre neopečie chutí to skrátka ako cibulový čaj. To je žiaľ bežný štandard v slovenskom gastre. Poctivé opečenie cibule sa nahradí cukrom a hotovo.... A až teraz som si všimol, že víno pridávajú až do už uvarenej polievky to som si veru zatiaľ nevšimol nikde, naliať víno do uvareného jedla sa mi zdá čudné....