Gulášová polievka PRETO Radoma v chlebe
Foto: Lukáš Sírovec @chlopvkuchni
príprava
na 250/180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
Chlieb: | |
500 g |
|
21 g (alebo 7 g sušeného) |
|
270 – 300 ml vlažná |
|
12 g |
|
2 PL |
|
za hrsť |
|
podľa chuti |
|
1 ks (na potretie) |
|
20 ml (na potretie) |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme chlieb. Z vlažnej vody (cca 1,5 dl), lyžičky cukru, trochy múky a pol kocky droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme 2 lyžice oleja, rascu, zvyšný cukor a soľ a pridáme nakysnutý kvások. Spolu vymiešame cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trochu múky. Ak je naopak hrudkové, pridáme trochu vlažnej vody. Cesto necháme nakysnúť približne 30 minút.
- 2
Keď je cesto nakysnuté, vyberieme ho a na plechu vyformujeme bochníky. Pred vložením do rúry ich potrieme vajíčkom zmiešaným s mliekom. Chlieb vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 250 °C približne 15 až 20 minút. Počas prvej fázy pečieme chlieb s vodnou parou (do druhého prázdneho vyhriateho plechu v rúre nalejeme vodu). Po 20 minútach znížime teplotu v rúre na 180 °C, vyberieme vodu a pečieme ešte ďalších 30 minút. Aby sme sa presvedčili, že je chlieb hotový, poklepeme ho zo spodnej strany. Ak je zvuk dutý, všetko je hotové. Upečený chlieb necháme vychladnúť.
- 3
Medzitým pripravíme gulášovú polievku PRETO Radoma podľa návodu.
- 4
Z chleba odrežeme vrchnú časť a vydlabeme miesto na polievku. Polievku podávame v chlebovom tanieri s odkrojeným vrchom chleba.
- 5
Za prípravu receptu ďakujeme Lukášovi Sírovcovi @chlopvkuchni.
Tiež jedlo na doma – preto radoma:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pozdravujem priatelia😉😉😉
:-)
👍
robíš mi radosť
dobre,že som tu nakukla
:-)
Veďddobré treba pochváliť .