Jedlo na doma – PRETO Radoma
Jedlo na doma – PRETO Radoma

Gulášová polievka PRETO Radoma v chlebe

pretoradoma - fotkaPRETO Radoma, 23. februára 2023. Komerčný recept.
Gulášová polievka PRETO Radoma v chlebe
Foto: Lukáš Sírovec @chlopvkuchni
30 (+ kysnutie) minút
príprava
45-50 minút
na 250/180 °C

Suroviny

1 bal.
Chlieb:
500 g
21 g (alebo 7 g sušeného)
270 – 300 ml vlažná
12 g
2 PL
za hrsť
podľa chuti
1 ks (na potretie)
20 ml (na potretie)




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme chlieb. Z vlažnej vody (cca 1,5 dl), lyžičky cukru, trochy múky a pol kocky droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme 2 lyžice oleja, rascu, zvyšný cukor a soľ a pridáme nakysnutý kvások. Spolu vymiešame cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trochu múky. Ak je naopak hrudkové, pridáme trochu vlažnej vody. Cesto necháme nakysnúť približne 30 minút.

  2. 2

    Keď je cesto nakysnuté, vyberieme ho a na plechu vyformujeme bochníky. Pred vložením do rúry ich potrieme vajíčkom zmiešaným s mliekom. Chlieb vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 250 °C približne 15 až 20 minút. Počas prvej fázy pečieme chlieb s vodnou parou (do druhého prázdneho vyhriateho plechu v rúre nalejeme vodu). Po 20 minútach znížime teplotu v rúre na 180 °C, vyberieme vodu a pečieme ešte ďalších 30 minút. Aby sme sa presvedčili, že je chlieb hotový, poklepeme ho zo spodnej strany. Ak je zvuk dutý, všetko je hotové. Upečený chlieb necháme vychladnúť.

  3. 3

    Medzitým pripravíme gulášovú polievku PRETO Radoma podľa návodu.

  4. 4

    Z chleba odrežeme vrchnú časť a vydlabeme miesto na polievku. Polievku podávame v chlebovom tanieri s odkrojeným vrchom chleba.

  5. 5

    Za prípravu receptu ďakujeme Lukášovi Sírovcovi @chlopvkuchni.

Diskusia k receptu

Vymazať
bugout
Redakciu chápem, že tu je reklama veď peniaze... Ale nechápem inzerentov, všetci sa tu z toho skoro vždy len smejú. 😂😂😂 Hold aj zlá reklama je reklama.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia