Moravanské kuracie rezance fotorecept
Foto: kimlo
Trocha pikantnejšia verzia kuracích kúskov. Moravanka je sterilizovaná zeleninová zmes ktorá sa dá bežne kúpiť. Jej použitie je
veľmi všestranné, toto je jeden Zobraziť celý popisTrocha pikantnejšia verzia kuracích kúskov. Moravanka je sterilizovaná zeleninová zmes ktorá sa dá bežne kúpiť. Jej použitie je
veľmi všestranné, toto je jeden z mnohých spôsobov na výborné jedlo trocha netradičnej, ale lahodnej sladkokyslej chuti.
Zdroj: internet
Postup
-
1
Kuracie prsia opláchneme, osušíme a narežeme na rezance.
-
2
Zalejeme ich sójovou omáčkou a olejom, okoreníme, premiešame a dáme chladničky odležať asi na 2 hodiny.
-
3
Moravanku scedíme a väčšie kusy zeleniny pokrájame na menšie časti. Nálev odložíme.
-
4
Na oleji orestujeme nakrájanú bielu časť jarnej cibuľky.
-
5
Pridáme kuracie mäso a prudko opečieme do biela.
-
6
Pridáme zeleninu z Moravanky a horčicu. Krátko orestujeme.
-
7
Pridáme polovicu nálevu, prípadne dolejeme vodou a dusíme zakryté asi 15 minút.
-
8
Vo zvyšku nálevu rozmiešame kukuričný škrob...
-
9
... a pridáme k mäsu. Potom už varíme asi 1 minútu. Ochutíme chilli omáčkou alebo štipkou cukru, prípadne soľou.
-
10
Podávame s hranolkami, pečenými zemiakmi alebo ryžou. Posypeme nasekanou vňaťou z cibuľky.
Výborné to bolo, sám som bol prekvapený.
Výborné to bolo, sám som bol prekvapený.
Vďaka Feri, na českú a moravskú kuchyňu som aj ja zaťažený, aj keď toto asi nepatrí medzi tie tradičné, veľmi som si pochutil.
Pobavila mne pochopitelná zmýlená mezi moravanskou a moravskou kuchyní, ale salát Moravanka je v Česku tak populární ve studené i teplé kuchyni, že by se mohl propagovat za regionální specialitu moravské kuchyně. Značnou nevýhodou je, že od minulého roku inflačně zdražil 5x...
Mne sa ale najviac páči ten nôž :-)
Veru všimol som si, zdražela aspoň o 100%. Našťastie ju tak často nepoužívam. Spraviť to obchodný reťazec v Nemecku, tak mu to nekupujú a asi by si to nedovolil. Holt, iný kraj, iný mrav.
Vďaka sa nahliadnutie, určite vyskúšaj, ja som bol veľmi spokojný 😋
Ďakujem a som rád že chutilo :-)
Fakt zdražila 5x, protože u nás jsou kupujícími poddajní Češi, kteří si nechají od řetězců líbit cokoliv nehorázného, kdežto Slováci jsou tvrdé nepoddajné hlavy a já Čechoslovák si můžu aspoň stěžovat na nesprávném místě.
Ďakujem za nahliadnutie, ja mám ten nôž už asi 5 rokov a som s ním spokojný, je to tento:
www.noze-nuz.com/akce/santoku.php...
Momentálne mám najobľúbenejší jeden z damaskovej ocele, je na ňom 64 vrstiev, bol drahší ale cena je velmi dobre vyvážená kvalitou, stále ostrý ako britva a aj ten zvuk 20cm čepele je iný, zvonivý, než u ostatných nozoch.
díky, že si sa podelil :) ja mám celkom dobré nože ale už by som potrebovala niečo nové, mám už nejaké tipy len si vybrať
Budem rád ak vyskúšaš a bude chutit. 👍
Zajtra na večeru skúšam. Moravanka je doma a mäso nachystané.... Prílohu si dám ryžu, alebo slovenskú ryžu ešte uvidím...
Podlieval si vývarom alebo nálevom?
Som rad že chutilo, neviem koľko si dal nálevu, je len polovicu a zvyšok voda, ta kyselkava chuť mi nevadila.
Vďaka za koment a som rad ze chutilo 🙂
Podlieval som nálevom a trochu aj vývarom. Mám rád šťavnaté, tak preto.