Zapekané bataty
Zapekané bataty

Zapekané bataty s mletým hovädzím mäsom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 28. februára 2023
Zapekané bataty s mletým hovädzím mäsom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Nemusíte sa obávať, že z batatov bude toto jedlo sladkasté. Mäso, špenát a chrumkavá syrová vrstva ich doplnia tak výborne, že výsledná chuť bude Zobraziť celý popisNemusíte sa obávať, že z batatov bude toto jedlo sladkasté. Mäso, špenát a chrumkavá syrová vrstva ich doplnia tak výborne, že výsledná chuť bude výnimočná.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g mleté
4 ks
4 strúčiky
2 ČL čerstvý
120 g strúhaný
1 PL
400 ml
25 g
2 ks
250 g
1 PL
2 hrste




Postup

  1. 1

    Bataty ošúpeme a nakrájame na plátky. Zmiešame ich s pretlačeným cesna­kom, lístkami tymianu, asi polovicou syra, škrobom a smotanou. Osolíme a okore­níme čerstvo zomletým čiernym korením.

  2. 2

    Na masle opražíme časť nakrájanej ci­bule. Potom vysypeme listy špenátu, ne­cháme ich zvädnúť a vyžmýkame z nich vodu.

  3. 3

    Panvicu po špenáte vytrieme papiero­vým obrúskom. Zahrejeme v nej olej, vyle­jeme zvyšný olej, pridáme zvyšnú nakrá­janú cibuľu a restujeme ju. Potom k cibuli rozdrobíme mleté mäso. Osolíme, okore­níme a za stáleho miešania restujeme, kým sa z mäsa nevyparí všetka tekutina.

  4. 4

    Zapekaciu misu vymastíme. Na dno ulo­žíme polovicu batatov, na ne rozložíme mäso, posypeme trochou strúhaného syra, pridáme dusený špenát a naň poukladáme zvyšné plátky zemiakov. Pečieme 45 mi­nút v rúre vyhriatej na 200 °C, potom zmiešame strúhanku so zvyšným syrom a 15 minút pred koncom pečenia nasy­peme na povrch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia