Zapekané bataty s mletým hovädzím mäsom
mesačník Varecha, 28. februára 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Nemusíte sa obávať, že z batatov bude toto jedlo sladkasté. Mäso, špenát a chrumkavá syrová vrstva ich doplnia tak výborne, že výsledná chuť bude Zobraziť celý popisNemusíte sa obávať, že z batatov bude toto jedlo sladkasté. Mäso, špenát a chrumkavá syrová vrstva ich doplnia tak výborne, že výsledná chuť bude výnimočná.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
300 g mleté |
|
4 ks |
|
4 strúčiky |
|
2 ČL čerstvý |
|
120 g strúhaný |
|
1 PL |
|
400 ml |
|
25 g |
|
2 ks |
|
250 g |
|
1 PL |
|
2 hrste |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bataty ošúpeme a nakrájame na plátky. Zmiešame ich s pretlačeným cesnakom, lístkami tymianu, asi polovicou syra, škrobom a smotanou. Osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
- 2
Na masle opražíme časť nakrájanej cibule. Potom vysypeme listy špenátu, necháme ich zvädnúť a vyžmýkame z nich vodu.
- 3
Panvicu po špenáte vytrieme papierovým obrúskom. Zahrejeme v nej olej, vylejeme zvyšný olej, pridáme zvyšnú nakrájanú cibuľu a restujeme ju. Potom k cibuli rozdrobíme mleté mäso. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania restujeme, kým sa z mäsa nevyparí všetka tekutina.
- 4
Zapekaciu misu vymastíme. Na dno uložíme polovicu batatov, na ne rozložíme mäso, posypeme trochou strúhaného syra, pridáme dusený špenát a naň poukladáme zvyšné plátky zemiakov. Pečieme 45 minút v rúre vyhriatej na 200 °C, potom zmiešame strúhanku so zvyšným syrom a 15 minút pred koncom pečenia nasypeme na povrch.
Tiež bataty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu