Kmíňanka fotorecept
Pôstna rascová polievka s ovsenými vločkami, sušenými hubami a zeleninou. Rascu v našom nárečí nazývame kmín.
Postup
-
1
V hrnci urobím z oleja, múky a s celou rascou hnedú zápražku. Zalejem studenou vodou a za stáleho miešania varím 20 minút.
-
2
Následne pridám vopred namočené nalámané sušené hríby, ovsené vločky, krupicu aj s vodou, v ktorej sa huby močili. Podľa potreby ešte dolievam vodu. Pridám mletú rascu, osolím, okorením. Varím za občasného miešania.
-
3
Keď sú huby a vločky takmer uvarené, dávam do polievky nastrúhanú koreňovú zeleninu, aby sa tiež uvarila.
-
4
Potom chutnám, dosolím a pridám polievkové korenie podľa vlastnej chuti.
Buďme vďační za pokoj a mier v našej krajine.