Mäsový koláč
Mäsový koláč

Pide - najlepšia turecká pizza videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 23. februára 2023

Tá najlepšia pide, akú som v živote jedla. Recept som si doniesla priamo z Turecka. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok je fantastický. Zobraziť celý popisTá najlepšia pide, akú som v živote jedla. Recept som si doniesla priamo z Turecka. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok je fantastický. Môžete si ju upiecť klasicky v rúre na plechu, ale aj na pizzovom kameni v kachľovom sporáku. Nielen jej chuť bude iná, ale ušporíte aj elektrinu.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2023/02/najlepsia-turecka-pizza-pide-kusbasl.html?m=1

6
porcií
20-25 minút
na 210 °C
Pide - najlepšia turecká pizza (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
600 g
cca 450 ml
2 PL
1 KL
1 KL
10 g
Mäsová plnka:
1 kg
3 ks
3 ks špicatá
75 ml
25 ml
1 PL
2 KL (Pul biber)
1/2 KL
2 KL
Na potretie:
1 ks
1 PL
 rozpustené




Postup

  1. 1

    Najemno nakrájané mäso, paradajky a papriku si pokrájame na drobno. Pridáme, mletú papriku, soľ, čierne korenie a oba oleje. Celé dobre premiešame a odložíme zatiaľ bokom. Túto masu je dobre nechať aspoň 1 hodinu bokom, ale kľudne môžete aj viac hodín alebo aj 1 noc.

  2. 2

    Teraz si z udaných surovín vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme 30 minút oddychovať. 

  3. 3

    Po 30 minútach cesto rozdelíme na 6 častí a každú ešte raz krátko vymiesime do malého bochníka. Bochníky potom po jednom vyvaľkáme do podlhovastého tvaru hrúbky cca 2 mm. Na každé cesto dáme tenko plnku a dookola zahneme 2 cm cesta späť smerom dnu. Urobíme vlastne tvar člnu/ tureckej pide. Pide dáme na plech s papierom, ktorý môžeme posypať trochou kukuričnej múky. Natrieme okraje vajcom, ktoré sme rozmiešali s jogurtom a dáme piecť do rozohriatej rúry na 210 °C cca 20-25 minút. Po upečení ihneď potrieme okraje roztopeným maslom.

  4. 4

    Táto Pide je najlepšia čo som v živote jedla. Jedla som už rôzne Pide, ale táto je jedinečná. Recept som si doniesla naposledy z Turecka, rovno z jednej raňajkovej reštaurácie / Pideci. Pečiem ju doma klasicky v elektrickej rúre, ale aj na kameni v sporáku na drevo. Je to akoby ste ju piekli v peci.  Prajem dobrú chuť !

    Pide - najlepšia turecká pizza (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Pide - najlepšia turecká pizza (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V mojom videu si môžete pozrieť aj verziu pečenia na kameni v kachľovej rúre. Je to ako pečené v peci na drevo. Tam zvyknem piecť ale menšie Pide, aby sa ľahšie otáčali a lepšie sa vedľa seba aj zmestia. Takýmto spôsobom ušporíte vlastne aj elektrinu, čo je v dnešnej dobe veru už drahá vec.

    Pide - najlepšia turecká pizza (videorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

chemik
V seznamu surovin chybí sýr a jeho specifikace. Možná je zmíněn ve videu, ale vypadl mi dnes zvuk. Dík za upřesnění.
cesminaz
@ojv vdaka, som rada že sa recept páči🙂 Som si istá, že skúšku neolutuješ. @chemik čo sa týka syra, máš pravdu, zabudla som ho spomenúť. Ale ten syr vlastne nieje až taký dôležitý, nehrá tam velkú úlohu. Recept na túto Pide je vlastne bez syra, len mäsová plnka, ale kto chce, tak si tesne pred dopečením posype Pide aj trochou strúhaného syra aby sa rozpustil🙂 Originál Kuşbaşı Pide je bez syra, ale aj tam v Turecku sa spýtajú, že či chceš na to aj syr🙂 Oboje chutí super! Vdaka za nahliadnutie a koment.
kukulienka71
Práve niektorý večer som si pozerala recepty na khachapuri, že upečiem. No teraz ma láka aj tento ( táto?) pide. Keď vravíš, že najlepšia, tak ti verím.
cesminaz
@kuku lienka71 (23.2.2023 22:34)

Táto Pide🙂 Ahoj @kuku
Určite skúšku neolutuješ ak vyskúšaš. Len čo by som podotkla je, že mäso treba naozaj nadrobno nakrájať a nie pomleť. Ak si niekto pomyslí že si to tým ulahčí, tak sa mýli. Zomleté mäso a nadrobno krájané mäso má celkom inú chuť🙂 Budem rada ak po skúške dáš vedieť.
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
@ojv (23.2.2023 14:36)
No to je paráda vynikajuci recept, Dakujeme.
Velmi nam chutil výsledok. Spravila som 1/2 recept.



22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
@ojv (23.2.2023 14:36)
Další vynikajuci recept ktorý velmi dobre chuti. Spravila som 1/2 receptu ktorý bol radost robit s dobre popísaným textom a poučným videom.
Dakujeme za tuto dobrotu.



kucharka
Konečne došlo na pide! A malo veľký úspech.
Trochu som mala problém s prekladaním pide na plech … ale iba s prvým kusom, potom som tomu prišla na "um" … nabudúce budem ale asi vaľkať rovno na pečiacom papieri a tak prenášať.
Ďakujem za recept.


cesminaz
@ojv (26.2.2023 13:39)

Dakujem krásne za odozvu aj s fotkami🥰 Som rada, že chutilo. Pekne pozdravujem!
cesminaz
@kucharka (30.9.2023 10:08)

Teší ma, že ste si pochutili🥰 Vdaka pekne za odozvu aj s fotkami. Aj u nás bola dnes Pide🙂 Pozdravujem!


mijaita
Ja je i rada delam, naplne ruzne, pred lety jsem to tak videla v Isambulu a byla to laska na prvni pohled! Delam male, duverne pojmenovani "pidičky" a davam na stul k jidlu, aby si kazdy vzal tu, ktera se mi libi! Mas je nadhernéééé!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia