Foto: janecka211
Táto bábovka je mäkká a vláčna.
15-18
porcií
porcií
40-45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov. Do misky, v ktorej sú žĺtky pridáme práškový a vanilkový cukor a aj mlieko. Spolu vyšľaháme. Potom pridáme múku s práškom do pečiva. Poriadne vymiešame.
- 2
Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Sneh postupne pridávame do cesta a jemne ručne zamiešame.
- 3
Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy. Do druhej polovice cesta pridáme 3 PL preosiateho kakaa. A premiešame. Kakaové cesto vylejeme do formy.
- 4
Dáme piecť na 180 stupňov na cca 40-45 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo, ak po vytiahnuté ostane suché, bábovka je upečená.
- 5
A môžeme podávať.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu