Rösti zo sladkých zemiakov so strateným vajcom
mesačník Varecha, 23. februára 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Dochrumkava upečené švajčiarske rösti sú aj zo sladkých zemiakov fantastické. A ešte keď k nim pridáte syr a opraženú slaninu...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bataty v šupke zalejeme v hrnci studenou vodou a varíme ich asi 20 minút do polomäkka. Schladíme ich studenou vodou.
- 2
Plátky slaniny nakrájame na malé kocky. Opekáme ich na panvici, kým pustia tuk a zozlatnú, necháme vychladnúť.
- 3
Ošúpané uvarené bataty nastrúhame na strúhadle s väčšími očkami. Zľahka ich poprášime škrobom, pokvapkáme mliekom, osolíme, okoreníme a zmiešame s nastrúhaným syrom a opečenou slaninou.
- 4
Zmes rozdelíme na štyri diely. V malej panvici rozpustíme kúsok masla a jeden diel zmesi do nej natlačíme. Placku opekáme na miernom ohni dozlatista. Obrátime a opečieme aj z druhej strany. Rovnako opečieme aj ďalšie tri placky.
- 5
V hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Vajce rozbijeme do naberačky a vložíme do vody. Varíme štyri minúty a vyberieme. Takto postupne uvaríme všetky štyri vajíčka.
- 6
Placky servírujeme so strateným vajcom a šalátom ochuteným olejom, balzamikom a soľou.
Tiež placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu