Jablkové mesiačiky s citrónovou polevou fotorecept
Upečené bez mixéra podľa môjho upraveného receptu zo starej písanky. Sú jednoduché, ale veľmi chutné, jemné.
Suroviny
| Cesto: | |
| 340 g (očistené a nahrubo nastrúhané) |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 1/2 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 140 ml |
|
| 280 g |
|
| štipka |
|
| 330 g |
|
| 1,5 KL |
|
| Poleva citrónová: | |
| 1 bal. (v prášku, Dr.Oetker, 100 g) |
|
| 1 PL teplá |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Na plech: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto vymiešam riadne metličkou. Začínam nastrúhanými jablkami so šťavou z citróna, škoricovým cukrom, pridám celé vajcia, štipku soli, olej, cukor práškový a nakoniec sódu bikarbónu a múku.
- 2
Cesto vylejem na vymastený a strúhankou vysypaný plný plech 25 x 30 cm. Zarovnám.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 30 minút. Kontrola drevenou špajľou.
- 4
Vychladený koláč potriem citrónovou polevou, ktorú si pripravím vymiešaním polevy v prášku s vodou a citrónovou šťavou tak, aby neboli žiadne hrudky. Hustotu polevy si upravujem šťavou z citróna.
- 5
Z koláča, ktorý bol celú noc v chladničke, povykrajujem mesiačiky.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Pozdravujem.🤗