Bravčové ragú
Bravčové ragú

Domažlické bravčové ragú fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 24. februára 2023
Domažlické bravčové ragú (fotorecept)
Foto: kimlo

Jednoduché a chutné jedlo pre tých, ktorí rozmýšľajú čo uvariť.

Suroviny

500 g
1 ks väčšia
50 g (mrazený, čerstvý alebo z konzervy)
500 ml
1 PL
1 PL
1 KL
100 ml (33 %)
 (uvarené na tvrdo)




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.

    Domažlické bravčové ragú (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti speníme cibuľu a opečieme do zlatista.

    Domažlické bravčové ragú (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mäso, osolíme a krátko orestujeme, aby sa zatiahlo.

    Domažlické bravčové ragú (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme polovicou vývaru a prikryté dusíme domäkka.

    Domažlické bravčové ragú (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som použil pomalý hrniec a dusil som asi 3,5 hodiny na úrovni LOW.

    Domažlické bravčové ragú (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso vyberieme a šťavu vydusíme na tuk. Pridáme múku, opražíme a pridáme mletú papriku. Krátko premiešame a zalejeme zvyšným vývarom.

    Domažlické bravčové ragú (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Za občasného miešania povaríme asi 10 minút.

    Domažlické bravčové ragú (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom omáčku precedíme na mäso cez sitko.

    Domažlické bravčové ragú (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme smotanu a zamiešame.

    Domažlické bravčové ragú (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec pridáme hrášok a nakrájané uhorky, premiešame a krátko prevaríme.

    Domažlické bravčové ragú (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávame s knedľou, cestovinou alebo ryžou, ozdobené plátkami vareného vajca.

    Domažlické bravčové ragú (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

janazjarku
Vyzerá to byť prudko jedlé :-) tiež používam pomalý hrniec a som s ním spokojná , takže ukladám a vyskúšam .-) Tvoje recepty sú roky overené a zatiaľ nesklamali, ja sem už chodím pomenej a tiež som už dávno nič nepridala asi by som sa mala polepšiť (teda zatiaľ iba asi) :-D
kimlo
@janazjarku (25.2.2023 10:53)

Som rád že používaš PH, je to výborný pomocník, ja už takmer všetko dusené mäso pripravujem v ňom. A mala by si začať pridávať receptý lebo to tu výrobcovia polotovarov prevalcujú a to by nebolo dobre…
sracz
Nuž, ja som nikdy nebol vyberavý, ani okúňavý, čo sa jedla týka! ... a táto Tvoja excelentná porcia, vážený @Kimlo môj kamarát v "šurci" a s vareškou v ruke, priam láka a volá k prestretému stolu. Ja už stojím za Tvojimi dverami a neklopem prstami. Maj krásny nový týždeň plný nápadov a pohody!
olinecka
Zasa jeden z tvojich receptov, ktorý stojí k nahliadnutiu. Dobré si navaril.
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia