Domažlické bravčové ragú fotorecept
Foto: kimlo
Jednoduché a chutné jedlo pre tých, ktorí rozmýšľajú čo uvariť.
Suroviny
500 g |
|
1 ks väčšia |
|
50 g (mrazený, čerstvý alebo z konzervy) |
|
|
|
500 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
100 ml (33 %) |
|
|
|
(uvarené na tvrdo) |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
-
2
Na masti speníme cibuľu a opečieme do zlatista.
-
3
Pridáme mäso, osolíme a krátko orestujeme, aby sa zatiahlo.
-
4
Zalejeme polovicou vývaru a prikryté dusíme domäkka.
-
5
Ja som použil pomalý hrniec a dusil som asi 3,5 hodiny na úrovni LOW.
-
6
Mäso vyberieme a šťavu vydusíme na tuk. Pridáme múku, opražíme a pridáme mletú papriku. Krátko premiešame a zalejeme zvyšným vývarom.
-
7
Za občasného miešania povaríme asi 10 minút.
-
8
Potom omáčku precedíme na mäso cez sitko.
-
9
Pridáme smotanu a zamiešame.
-
10
Nakoniec pridáme hrášok a nakrájané uhorky, premiešame a krátko prevaríme.
-
11
Podávame s knedľou, cestovinou alebo ryžou, ozdobené plátkami vareného vajca.
Zas excelentný recept v budúcnosti určite urobím.
Ďakujem, rád skúšam nové recepty a keď mi zachutí, rád sa podelím, nech kolujú medzi ľuďmi. 😉
Ďakujem, je to ako som už spomenul, keby mi to nechutilo, nezverejním to. Takto sa aspoň dostanú medzi ľudí normálne recepty, a nemusia kupovať všade reklamované polotovary. 😉
Vďaka za pochvalu, cením si to 🙂
Som rád že používaš PH, je to výborný pomocník, ja už takmer všetko dusené mäso pripravujem v ňom. A mala by si začať pridávať receptý lebo to tu výrobcovia polotovarov prevalcujú a to by nebolo dobre…
Vďaka kamarát, bolo to veľmi dobré, odporúčam 👍