Mleté biele korenie

Recepty, kde je mleté biele korenie

Plnená panenka podľa Karin Majtánovej

Bravčové mäso

V tomto videu nám Miss Slovensko 1993, Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s...

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...

Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému

Bezmäsité jedlá

Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec...

Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke

Bezmäsité jedlá

Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...

Losos podľa Zory Czoborovej

Hlavné jedlá

Kvalitná a vyvážená strava je hlavným faktorom pri starostlivosti o zdravie. Losos obsahuje viac ako 60 % bielkovín a možno aj preto je tak obľúbený pri zdravom stravovaní. Pozrite sa, ako ho pripravuje Zora Czoborová....

Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu

Hlavné jedlá

Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...

Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou

Hlavné jedlá

Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa...

Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke

Hlavné jedlá

Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na...

Tekvicová paštéta s brioškou

Bezmäsité jedlá

Nátierka z pečenej maslovej tekvice s jednoduchým domácim pečivom.

Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

Kuracie mäso

Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a...

Gyros korenie

Uvedené suroviny na elektrickom kávovom mlynčeku ešte premelieme. My robievame dvojitú dávku naraz. Kto nechce...

Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou

Hlavné jedlá

Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a...

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou

Cestoviny

Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Hlavné jedlá

Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska

Národné jedlá EÚ

Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

Špargľou plnený quiche

Večera

Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.

Veterníky s hráškovou penou

Bezmäsité jedlá

Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme...

Syrový koláč s glazovaným hroznom

Bezmäsité jedlá

Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke...

Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi

Bravčové mäso

Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...

Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi

Hlavné jedlá

To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú...

Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke

Hlavné jedlá

Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...

Kuracie stehná v kokosovom obale s kurkumovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná vyklepeme, osolíme, okoreníme a ochutíme štipkou karí korenia. Obalíme v hladkej múke,...

Špenátové krémové rizoto so pstruhom dúhovým

Večera

Ryža Arborio je dobrým zdrojom zložených sacharidov, čiže telu dodá dostatok energie. Keďže má nízky...

Zdravý kurací koláč plnený mozzarellou

Kuracie mäso

Postup je úplne jednoduchý. Pomelieme si kuracie prsia, mrkvu, zeler, cesnak a celé...