Mleté biele korenie

Recepty, kde je mleté biele korenie

prazdny

Hráškovo-mätové rizoto s morskými plodmi

Hlavné jedlá

Koreňovú zeleninu očistíme a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, orestujeme a podlejeme bielym vínom...

prazdny

Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom

Bravčové mäso

Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou...

prazdny

Pečený králik s tekvicovým prívarkom

Hlavné jedlá

Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak...

prazdny

Bažantie prsia s malinovou omáčkou

Hlavné jedlá

Kurací vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu. Slaninu nakrájame na tenké plátky.

prazdny

Upgrade-nutá knedľa vo vajíčku

Bezmäsité jedlá

Od malička mám veľmi rada knedľu vo vajíčku. Jedávala som ju od maminky len tak, s kečupom. Minule som však mala náladu túto starú, dobrú klasiku troška pozmeniť....

prazdny

Kurkumová polievka s mäsovými guľkami a beluga šošovicou

Hovädzie mäso

Mám veľmi rada polievky a preto s nimi rada v kuchyni experimentujem. Toto je recept na...

prazdny

Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom

Hlavné jedlá

V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú,...

prazdny

Moja paradajková (zeleninová) polievka

Bezmäsité jedlá

Paradajkovú polievku som nikdy nemala veľmi rada. Asi je to kvôli školskej jedálni, ktorá mi...

prazdny

Mrkvovo-pomarančový krém

Bezmäsité jedlá

Ak máte radi zaujímavé chute, určite musíte vyskúšať tento mrkvovo-pomarančový krém. Jeho príprava je skutočne...

prazdny

Plnená panenka podľa Karin Majtánovej

Bravčové mäso

V tomto videu nám Miss Slovensko 1993, Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s...

prazdny

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...

prazdny

Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému

Bezmäsité jedlá

Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec...

prazdny

Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke

Bezmäsité jedlá

Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...

prazdny

Losos podľa Zory Czoborovej

Hlavné jedlá

Kvalitná a vyvážená strava je hlavným faktorom pri starostlivosti o zdravie. Losos obsahuje viac ako 60 % bielkovín a možno aj preto je tak obľúbený pri zdravom stravovaní. Pozrite sa, ako ho pripravuje Zora Czoborová....

prazdny

Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu

Hlavné jedlá

Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...

prazdny

Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou

Hlavné jedlá

Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa...

prazdny

Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke

Hlavné jedlá

Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na...

prazdny

Tekvicová paštéta s brioškou

Bezmäsité jedlá

Nátierka z pečenej maslovej tekvice s jednoduchým domácim pečivom.

prazdny

Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

Kuracie mäso

Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a...

prazdny

Gyros korenie

Uvedené suroviny na elektrickom kávovom mlynčeku ešte premelieme. My robievame dvojitú dávku naraz. Kto nechce...

prazdny

Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou

Hlavné jedlá

Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a...

prazdny

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou

Cestoviny

Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

prazdny

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

prazdny

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Hlavné jedlá

Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

prazdny

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska

Národné jedlá EÚ

Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...