Sójová polievka s klobásou fotorecept
Foto: tejaja
Sója je strukovina plná bielkovín. Dá sa použiť na všetky spôsoby ako ostatné strukoviny. Čo tak začať polievkou?
4
porcie
porcie
10 (+ uvarenie sóje) minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme múku, opražíme a prisypeme mletú papriku. Krátko premiešame.
-
2
Zalejeme vodou a za stáleho miešania privedieme k varu. Vložíme na kocky nakrájané očistené zemiaky, zalejeme potrebným množstvom vody, osolíme, okoreníme a varíme, kým nie sú zemiaky skoro mäkké.
-
3
Potom vsypeme uvarenú sóju a na kolieska nakrájanú klobásu. Ak treba, dolejeme trocha vody, ale pozor, polievka má byť hustá. Spolu ešte 5 minút povaríme.
-
4
Na tanieri polievku posypeme sekanou zelerovou vňaťou. Podávame s chlebom.
Diskusia k receptu