Karfiolový šalát fotorecept
Foto: tejaja
Karfiol je výborným druhom zeleniny do šalátov. Ozvláštni ich a dodá im inú dimenziu. Je len jedna podmienka pri použití karfiolu na šalát, Zobraziť celý popisKarfiol je výborným druhom zeleniny do šalátov. Ozvláštni ich a dodá im inú dimenziu. Je len jedna podmienka pri použití karfiolu na šalát, nesmie byť úplne uvarený domäkka, ale na skus.
porcie
príprava
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na ružičky a v troche osolenej vody povaríme do polomäkka. Scedíme a necháme vychladnúť.
-
2
Na oleji orestujeme na štvrtiny nakrájané šampiňóny, osolíme, a podlejeme 2 lyžicami vody. Na miernom ohni podusíme 10 minút (tekutina sa musí vypariť) a necháme vychladnúť.
- 3
Ku karfiolu pridáme hrášok (sterilizovaný scedíme, mrazený len pridáme, kým šalát dokončíme, rozmrazí sa).
- 4
Vmiešame vychladnuté šampiňóny.
- 5
Vmiešame na kocky nakrájané paradajky.
- 6
K šalátu pridáme jogurt, okoreníme a premiešame.
- 7
Nakoniec vmiešame nasekanú vňať.
- 8
Jednotlivé porcie posypeme nadrobno nakrájanými vajíčkami.
Tiež karfiolový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu