Cestoviny s mangoldom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 24. septembra 2023
Cestoviny s mangoldom (fotorecept)
Foto: tejaja

Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá. Široké stopky sa dajú upraviť presne tak ako Zobraziť celý popisMangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá. Široké stopky sa dajú upraviť presne tak ako špargľa, preto pestujem na záhrade len širokostopkový mangold.

3-4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g (kolienka, vrtule, penne a pod.)
200 g
1 ks
5 strúčikov
1 lyžica
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.

  2. 2

    Olej dáme do panvice a rýchlo na ňom orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.

  3. 3

    Pridáme natrhané listy mangoldu a za stáleho miešania na slabom plameni restujeme 4-5 minút, kým listy nezavädnú.

    Cestoviny s mangoldom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme scedené cestoviny, dochutíme soľou a mletým bielym korením.

    Cestoviny s mangoldom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec vmiešame chilli korenie podľa svojej chuti. Kto má rád pálivé, pridá, kto veľmi nie, uberie.

    Cestoviny s mangoldom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred podávaním posypeme na tanieri strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

sashan
Toto jednoduché jedlo robím často, mangold si pestujem v záhradke. V zime to robím z mrazeného,niekedy pridávam sušené paradajky v oleji. Mangold je skrátka výborné jedlo.
tejaja
@sashan (27.9.2023 21:00)

Ďakujem za pekný komentár, súhlasím s vami. Niet nad mangolad. Pestujem vždy širokostopkový mangold, pretože jeho stopky sa dajú pripravovať ako špargľa.
A na jeseň odrežem všetkyx listy, ako píšete, aj do mrazáku, ale koreň nechávam v zemi. Na jar je to prvá zelenina, ktorú zo záhrady zberám. Po otrhaní listov korene vyberiem, lebo potom už ide do kvetu, je to dvojročná rastlina, a vysievam nový. :)
1x sashan




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia