Cestoviny s mangoldom fotorecept
Foto: tejaja
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá. Široké stopky sa dajú upraviť presne tak ako Zobraziť celý popisMangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá. Široké stopky sa dajú upraviť presne tak ako špargľa, preto pestujem na záhrade len širokostopkový mangold.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.
- 2
Olej dáme do panvice a rýchlo na ňom orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
- 3
Pridáme natrhané listy mangoldu a za stáleho miešania na slabom plameni restujeme 4-5 minút, kým listy nezavädnú.
- 4
Pridáme scedené cestoviny, dochutíme soľou a mletým bielym korením.
- 5
Nakoniec vmiešame chilli korenie podľa svojej chuti. Kto má rád pálivé, pridá, kto veľmi nie, uberie.
- 6
Pred podávaním posypeme na tanieri strúhaným syrom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za pekný komentár, súhlasím s vami. Niet nad mangolad. Pestujem vždy širokostopkový mangold, pretože jeho stopky sa dajú pripravovať ako špargľa.
A na jeseň odrežem všetkyx listy, ako píšete, aj do mrazáku, ale koreň nechávam v zemi. Na jar je to prvá zelenina, ktorú zo záhrady zberám. Po otrhaní listov korene vyberiem, lebo potom už ide do kvetu, je to dvojročná rastlina, a vysievam nový. :)