Karfiolové fašírky
Karfiolové fašírky

Karfiolové fašírky fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 29. februára 2024
Karfiolové fašírky (fotorecept)
Foto: tejaja

Tento netradičný spôsob prípravy karfiolu určite zachutí aj vyznavačom klasických fašírok. Ako deti sme ich milovali.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1-2  ks (podľa veľkosti karfiolu)
podľa potreby
Na obaľovanie:
Na smaženie:




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Scedíme, necháme vychladnúť a roztlačíme pučidlom na zemiaky.

    Karfiolové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme, okoreníme, pridáme vajcia a dobre premiešame.

    Karfiolové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zmesi pridávame detskú krupicu, postupne, premiešame, necháme 5 minút postáť, aby trocha nabobtnala a zistili sme hustotu masy. Krupice pridáme len toľko, aby sa dali tvarovať fašírky, cesto nemá byť príliš pevné.

    Karfiolové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom z neho tvoríme fašírky, obaľujeme v strúhanke a vyprážame z oboch strán na oleji.

    Karfiolové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so zemiakmi a zeleninou, príp. zeleninovým šalátom, hodí sa aj lyžica tatárskej omáčky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia