Karfiolové fašírky fotorecept
Foto: tejaja
Tento netradičný spôsob prípravy karfiolu určite zachutí aj vyznavačom klasických fašírok. Ako deti sme ich milovali.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Scedíme, necháme vychladnúť a roztlačíme pučidlom na zemiaky.
-
2
Osolíme, okoreníme, pridáme vajcia a dobre premiešame.
-
3
Do zmesi pridávame detskú krupicu, postupne, premiešame, necháme 5 minút postáť, aby trocha nabobtnala a zistili sme hustotu masy. Krupice pridáme len toľko, aby sa dali tvarovať fašírky, cesto nemá byť príliš pevné.
-
4
Potom z neho tvoríme fašírky, obaľujeme v strúhanke a vyprážame z oboch strán na oleji.
-
5
Podávame so zemiakmi a zeleninou, príp. zeleninovým šalátom, hodí sa aj lyžica tatárskej omáčky.
Diskusia k receptu