Tekvicové fašírky
Tekvicové fašírky

Fašírky z oranžovej tekvice fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 14. septembra 2024
Fašírky z oranžovej tekvice (fotorecept)
Foto: tejaja

Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej Zobraziť celý popisTekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky? Vyskúšajte uvidíte, že si na novom jedle pochutnáte.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

300 g
150 g
1 ks
2 dl
2 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame a na oleji orestujeme. Pridáme vločky a za stáleho miešania ich krátko opražíme. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného premiešania 5 minút povaríme. Necháme vychladnúť.

    Fašírky z oranžovej tekvice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu nastrúhame najemno.

    Fašírky z oranžovej tekvice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K vychladnutým vločkám pridáme tekvicu, vajcia, nasekanú vňať, korenie a soľ a dobre premiešame.

    Fašírky z oranžovej tekvice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zahustíme krupicou a necháme 10 minút postáť.

    Fašírky z oranžovej tekvice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom zo zmesi formujeme fašírky, ktoré vyprážame z oboch strán na oleji. Zmes nie je taká hustá ako pri mäsových fašírkach, ale dobre sa pri vyprážaní otáča.

    Fašírky z oranžovej tekvice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zemiakmi a zeleninou, príp. zeleninovým šalátom, čalamádou, kyslými uhorkami alebo tatárskou omáčkou.

Diskusia k receptu

haji
Pěkné fašírky i foto! Hlavně že se nerozpadávají, to je moc dobře.
chemik
Chemik doporučuje bezlepkům oranžové tekvice, zejména hokkayido kombinovat s pečenými batáty, ovšem pokud jsou v akci.
1x haji
tejaja
@haji (14.9.2024 20:17)

Nerozpadávajú sa. Keď som ich robila pred rokmi prvý raz, mala som trocha obavy, keď som videla konzistenciu zmesi. Ale je to v pohode, lopatkou podobrať a krásne sa dajú otočiť. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia