Fašírky z oranžovej tekvice fotorecept
Foto: tejaja
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej Zobraziť celý popisTekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky? Vyskúšajte uvidíte, že si na novom jedle pochutnáte.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame a na oleji orestujeme. Pridáme vločky a za stáleho miešania ich krátko opražíme. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného premiešania 5 minút povaríme. Necháme vychladnúť.
-
2
Tekvicu nastrúhame najemno.
-
3
K vychladnutým vločkám pridáme tekvicu, vajcia, nasekanú vňať, korenie a soľ a dobre premiešame.
-
4
Zahustíme krupicou a necháme 10 minút postáť.
-
5
Potom zo zmesi formujeme fašírky, ktoré vyprážame z oboch strán na oleji. Zmes nie je taká hustá ako pri mäsových fašírkach, ale dobre sa pri vyprážaní otáča.
-
6
Podávame so zemiakmi a zeleninou, príp. zeleninovým šalátom, čalamádou, kyslými uhorkami alebo tatárskou omáčkou.
Nerozpadávajú sa. Keď som ich robila pred rokmi prvý raz, mala som trocha obavy, keď som videla konzistenciu zmesi. Ale je to v pohode, lopatkou podobrať a krásne sa dajú otočiť. :)