Med

Energia 1373 KJ
Kalórie 327,0 kcal16.35%
Sacharidy 81,80 g35.57%
Tuky 0,00 g0%
* med - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je med

prazdny

Jahňacie kotlety marinované v koňaku so sezamom

Hlavné jedlá

Jahňacie kotlety nasolíme, okoreníme, pokvapkáme limetovou šťavou, medom, polejeme koňakom, pridáme sezam, jemne premiešame a dáme odležať...

prazdny

Baklava

Dezerty

Mandle, orechy a pistácie rozsekáme a premiešame s korením, práškovým a vanilkovým cukrom, maslo rozohrejeme.

prazdny

Šalát s grilovaným hermelínom

Bezmäsité jedlá

Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

prazdny

Sladké penne

Dezerty

Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané...

prazdny

Rezance s medom a strúhankou

Dezerty

Rezance dáme uvariť v mierne osolenej vode.

prazdny

Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici....

prazdny

Makaróny na ázijský spôsob

Kuracie mäso

Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť...

prazdny

Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou

Kuracie mäso

Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...

prazdny

Ovocné pokušenie

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Jahodová polievka

Dezerty

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Medový pstruh

Hlavné jedlá

Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...

prazdny

Grilovaný losos so zázvorom

Hlavné jedlá

V menšej nádobe rozohrejeme maslo, med a hnedý cukor. Nádobu stiahneme z rozohriateho sporáka a...

prazdny

Šťavnaté kúsky

Kuracie mäso

Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k...

prazdny

Grilované kuracie krídla s rozmarínom

Kuracie mäso

Do hlbšej misy si nasypeme celé grilovacie korenie. Pridáme toľko oleja, aby vznikla redšia kaša....

prazdny

Kuracie krídelka trocha inak

Kuracie mäso

Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...

prazdny

Grilované kotlety na pomarančoch

Bravčové mäso

Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...

prazdny

Jednoduchý banánový koláč

Koláče

Najprv vyšľaháme vajcia, olej, med, banány a vanilku.

prazdny

Grilovaný hermelín s medom

Bezmäsité jedlá

Hermelíny vybalíme a vnútorné obaly uschováme.

prazdny

Kurča s medom

Kuracie mäso

Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, ku ktorému pridáme med a miešame, aby sa príliš neskaramelizoval...

prazdny

Oplátkové rezy – griláž

Dezerty

Med s vodou a cukrom skaramelizujeme, pridáme zomleté orechy, vanilku a ešte povaríme. Potom primiešame postrúhaný perník (nemusí byť)...

prazdny

Perníková roláda

Dezerty

Zo surovín spracujeme cesto a necháme ho asi 4 hodiny odstáť.

prazdny

Pečené buchty

Koláče

Z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme podkysnúť.

prazdny

Mrkvový šalát

Bezmäsité jedlá

Očistenú mrkvu nastrúhame. Citrónovú šťavu, med a trochu soli zmiešame s mrkvou. Šalát odložíme...