Talianske medovo-citrónové kura fotorecept

janger - fotkajanger, 6. septembra 2010
Talianske medovo-citrónové kura (fotorecept)
Foto: janger

Tento recept som dostala od kolegyne. Tak som si povedala, ze vyskusam, pofotim a ak bude dobre, tak sa podelim o recept aj Zobraziť celý popisTento recept som dostala od kolegyne. Tak som si povedala, ze vyskusam, pofotim a ak bude dobre, tak sa podelim o recept aj s vami. A veru bolo dobre...Kuriatko a stava maju vybornu chut. Kombinacia medu, citronu a horcice je vyborna!

4
porcie
10 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
4 lyzice
1 ks
1 cajova lyzicka
3 strúčiky
100 ml
6 lyzic
3 lyzice




Postup

  1. 1

    Pripravime si vsetky suroviny.

    Talianske medovo-citrónové kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kura nasolime, okorenime mletym korenim-peprom. Do panvice dame rozpalit olivovy olej a kuracinku opecieme do ruzova.

  3. 3

    Do mixera dame med, horcicu, cesnak, mletu papriku, postruhanu korku z citrona, citronovu stavu z celeho citrona, bujon (ci uz hotovy, alebo pripraveny z bujonovej kocky). Vsetko spolu zmixujeme.

    Talianske medovo-citrónové kura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracinku prelozime z panvice do hrnca (ak mame dost velku panvicu, nechame to v nej) a zalejeme zmixovanou omackou. Zakryjeme (nie uplne) a podusime 25 minut.

    Talianske medovo-citrónové kura (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prelozime na pekac a dame do rury pod gril zapiect na 5 minut. Grilovanim sa med karamelizuje a budeme mat chrumkavu kozticku. Len pozor! Velmi rychlo sa to pod grilom pripali. Ako vidite na fotke, aj mne sa to 'podarilo' trosku spalit!

    Talianske medovo-citrónové kura (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A ked je to uz talianske kura, tak s cim to potom podavat? Samozrejme s cestovinou. Ale nepochybujem, ze vyborne chuti aj s ryzou, ci zemiakmi. Mali sme k tomu zelenu fazulku. A aby to malo vsetky farby Talianska, tak som to prizdobila aj rajcinou. Prajem vam dobru chut!

Diskusia k receptu

tatranka
Recept bude určite veľmi chutný.Kurata máme po celý rok,tak určite tento recept vyskúšam.Ukladám do KK.
enerrgizer
už je v KK...horčica, med a citrón s cesnakom...musí to byť výborné
alexdidi
Vyzerá to chutne...ukladám si a vyskúšam...kuracie boky sú horné stehná, však?
janger
Vdaka za komentare. @alexdidi , ano, kuracie boky su tie horne stehna. Ale mozes dat kludne aj cele stehna. Ten recept bol bud na 8 bokov alebo 4 cele stehna.
frezia68
@janger :tá marináda je podľa mojej chuti a určite Tvoje kuriatko vyskúšam.Vždy sa najde recept v niečom nový a to pri tom množstve receptov až udivuje,aspoň mňa.
lucylee
citrón a kura sa spolu veľmi hodia, len si myslím, že veľa ľudí sa bojí experimentovať, kura s citrónom som skúšala a iné už ani nechcem
elisticka
výborné kuriatko....zas niečo nové ukladám a vyskúšam:-))
hoorus
vyzerá to naozaj chutne, uložené, určite vyskúšam :)
jerica
Janka , fajnotka,marinádu som nerobievala,určite Tvoj recept na kura v medovej marináde čo najskôr spravím, kura ostane šťavnaté s dobrou chuťou po mede. Do chlievika vyskúšať !! uložené:-)) Ešteže sú komenty ktoré prelúskajú a vracajú dobré recepty do obehu:-))
janger
Dakujem :-). Takto spravene kuriatko je fakt chutne.
tiginko
dnes sme si pochutnali na kuriatku urobenom podľa teba, bolo veľmi dobré. Ďakujem za výborný recept
janger
@tiginko , neskoro reagujem, prepac, bola som na dovolenke. Dakujem, ze si vyskusala, som velmi rada, ze chutilo a ze si dala vediet :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia