Medové rezy

jozka - bez fotkyjozka, 11. októbra 2010

Tento recept robila ešte moja mama . Veľmi nám chutil a robím ho ešte doteraz a stále chuti rovnako dobre.

20
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 165 -170  °C

Suroviny

100 gr
1 ks
1 ks
2 PL, soda bikarb. 1čl,
30,5 gr / hera
250 gr
plnka:
200 gr
200 gr
500 ml
5 PL
 podľa chuti ,
poleva biela /citronová:
1 čl
1 čl
200 gr
2 PL

Postup

  1. 1

    cesto : všetko spolu miešame nad parou keď je masa hladká pridáme 1čl sódy bicarbony a miešame ďalej kým nezhustne . Odstavíme z ohňa,za stáleho miešania pridávame múku dobre vymiešame . Vypracované cesto rozdelíme na tri časti , vyvaľkáme placky a upečieme -pozor rýchlo sa pečie a je dobre dať papier na plech a vyhriať rúru . Placky po upečení sú velmi krehké -lámavé ale keď sa naplnia a po noci strávenej v chladničke sú nežne -mäkučké dajú sa nakrájať na rôzne tvary

  2. 2

    plnka : uvarime puding s 1/2 l mlieka a PHM keď vychladne pridáme rum . Zatial kým chladne vymiešame heru a PC a zmiešame s pudingom a vyšľaháme do peny . Môže sa dať do chladničky aby trochu stuhla .

  3. 3

    poleva : do PC dáme vriacu vodu ,cit. šťavu a olej miešame až zhustne a je lesklá .

Diskusia k receptu

emica
mam viacero variant pisem do kk zaujimavy
celka
Taky mě tento recept zaujal a ukládám si ho do KK.
evanaaa
Podobne robila mama, len na opaku plechu a bez polevy, vrch len pocukrovala, ale aj tak nám to chutilo.
evia
Zaujímavý recept, rozmýšľam na aký rozmer plechu vyvalkať tie placky z cesta, keď je cesto zarobené z 250 g múky.
hannah22
toto je jeden z prvých koláčikov ktoré som sa naučila robiť, iba na vrch som dávala čokoládovú polevu a vždy nám chutil, spomínam lebo ho už nesmiem ... DIA... :)),
marienka44
Nerozumiem receptu. Co je tam v surovinach uvedene aj maslo, aj Hera 30,5 g ?
jozka
Marienka to maslo je v ceste a hera v plnke recept mám originál od mami a vtedy sa dávalo len maslo vieš .
Evanaa tak myslím že je to s tým olejom take jemnejšie ale vyskúšaj aj inú alebo bez oleja vieš poliev je vela . Sú aj take že sa to nemieša ani nešľahá ale sa to v nad parou a nechá rozpustiť pripadne sa to tam šľahá a nechá vychladnúť hm ?
ela77
Robievala som presne tento recept. Pamätám si, že som nestíhala rozvaľkať plát na plech a prvý už bol hotový. Po dorobení mal celý zákusok chuť tak trocha akoby karamelom, ale od jednej doby ho nedokážem takto urobiť. Konečný výsledok mi teraz pripomína hotové kupované pláty z obchodu aj chuťou. Neviem v čom to je. Deti mi to už viackrát pripomenuli, že to nie sú tie čo som robievala. Všetko však dávam a robím tak ako vtedy. Tie pláty síce stvrdnú tiež ako predtým ale hneď po upečení sú akési iné, žeby suroviny dnes boli iné ako pred 25 rokmi.???
jozka
ela77- hej asi to bude surovinami .

Zaujímavé video z archívu TV Varecha