Tento recept robila ešte moja mama . Veľmi nám chutil a robím ho ešte doteraz a stále chuti rovnako dobre.
porcií
príprava
na 165 -170 °C
Suroviny
100 gr |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL, soda bikarb. 1čl, |
|
30,5 gr / hera |
|
250 gr |
|
plnka: | |
200 gr |
|
200 gr |
|
500 ml |
|
5 PL |
|
podľa chuti , |
|
poleva biela /citronová: | |
1 čl |
|
1 čl |
|
200 gr |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
cesto : všetko spolu miešame nad parou keď je masa hladká pridáme 1čl sódy bicarbony a miešame ďalej kým nezhustne . Odstavíme z ohňa,za stáleho miešania pridávame múku dobre vymiešame . Vypracované cesto rozdelíme na tri časti , vyvaľkáme placky a upečieme -pozor rýchlo sa pečie a je dobre dať papier na plech a vyhriať rúru . Placky po upečení sú velmi krehké -lámavé ale keď sa naplnia a po noci strávenej v chladničke sú nežne -mäkučké dajú sa nakrájať na rôzne tvary
- 2
plnka : uvarime puding s 1/2 l mlieka a PHM keď vychladne pridáme rum . Zatial kým chladne vymiešame heru a PC a zmiešame s pudingom a vyšľaháme do peny . Môže sa dať do chladničky aby trochu stuhla .
- 3
poleva : do PC dáme vriacu vodu ,cit. šťavu a olej miešame až zhustne a je lesklá .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Evanaa tak myslím že je to s tým olejom take jemnejšie ale vyskúšaj aj inú alebo bez oleja vieš poliev je vela . Sú aj take že sa to nemieša ani nešľahá ale sa to v nad parou a nechá rozpustiť pripadne sa to tam šľahá a nechá vychladnúť hm ?