Tento medovník dá najviac práce.Platí však : koľko energie dáte,toľko sa vám aj vráti.Tak neľutujte čas ale tešte sa na slávnostné pochvaly
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Cukor,maslo a med ohrejte v hrnčeku a vymiešajte hustú kašu - dajte pozor aby sa nevarila.Do múky pridajte vajíčka,pridajte prášok do pečiva a vychladnutú kašu a rukami vypracujte cesto .Rozdeľte ho na 4 časti každé vyvaľkať a preložiť na plech s papierom na pečenie.Upečte všetky pláty do ružova pri 170 stup.5-10 min.
- 2
Krém: do studeného mlieka pridajte múku pomaly zohrievajte a miešajte kým kaša nezhustne odstavte a za občasného miešania nechajte vychladnúť.Maslo vymiešame s cukrom do peny a pridáme kašu a vymiešame hladký krém.
- 3
Začneme spájať pláty: plát-krém-plát-džem-plát-krém-plát.Posledný plát natrieme čokoládovou polevou. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu,cukor a smotanu potrieme medovník a na koniec posypte nastrúhanou horalkou nechajte pár dni odležať / ak sa dá lebo u nás sa nedá /
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu