Pečený petržlen

sjuz - fotkaSjuz, 18. októbra 2010 20:13
Ďalšie recepty »
Pečený petržlenFoto: sjuz

Počas zimných večerov obľubujeme chrumkať pečenú zeleninu - napríklad petržlen. Je vhodný aj ako príloha k mäsku.

10 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Očistený petržlen som nakrájala pozdĺžne na pásiky. V miske som si zmiešala olej, sójovú omáčku, med, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, posekané čili a soľ.

  2. 2

    Petržlen som na plechu rukami premiesila s marinádou a dala piecť do vyhriatej rúry do zlata. Treba kontrolovať jeho farbu, a keď už med skaramelizuje, petržlen je hotový.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist