Madlenky fotorecept

alexdidi - fotkaAlexdidi, 16. októbra 2010 19:52
Ďalšie recepty »

Madlenky (fotorecept)Foto: alexdidi

Toto tradičné francúzske pečivo je pečené vo formičkách na Madlenky, podobné ako na Medvedie tlapky, ale sú väčšie a hlbšie. Najčastejšie sú citrónové a vanilkové, ale môžu sa robiť s rôznymi príchuťami, napr. škoricové, čokoládové....Teraz som robila citrónové, ktoré sú u nás najobľúbenejšie.Sú to vynikajúce keksíky aj na blížiace sa vianočné sviatky.

30
porcií
20 min
príprava
10 min
na 200 °C

Suroviny

5 ks
190 g
25 g
1/4 KL
225 g
2 1/2 KL
2 1/2 PL
75 g rozpustené

Postup prípravy

  1. 1

    Vyšľaháme vajcia, cukor a soľ do hustej peny.

    Madlenky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku zmiešame s PDP a vmiešame do vaječnej hmoty.

    Madlenky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zmesi nalejeme med, maslo a citrónovú šťavu a kôru a zmiešame. Zmes dáme do zdobiaceho vrecka (nádobky) a vytláčame do plechu s formičkami na madlenky. Formičky predtým vymastíme pomocou štetca roztopeným maslom.

    Madlenky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200st C 10minút.

    Madlenky (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist