Toto tradičné francúzske pečivo je pečené vo formičkách na Madlenky, podobné ako na Medvedie tlapky, ale sú väčšie a hlbšie. Najčastejšie sú citrónové a vanilkové, ale môžu sa robiť s rôznymi príchuťami, napr. škoricové, čokoládové....Teraz som robila citrónové, ktoré sú u nás najobľúbenejšie.Sú to vynikajúce keksíky aj na blížiace sa vianočné sviatky.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
190 g |
|
25 g |
|
1/4 KL |
|
225 g |
|
2 1/2 KL |
|
2 1/2 PL |
|
75 g rozpustené |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vyšľaháme vajcia, cukor a soľ do hustej peny.
-
2
Múku zmiešame s PDP a vmiešame do vaječnej hmoty.
-
3
Do zmesi nalejeme med, maslo a citrónovú šťavu a kôru a zmiešame. Zmes dáme do zdobiaceho vrecka (nádobky) a vytláčame do plechu s formičkami na madlenky. Formičky predtým vymastíme pomocou štetca roztopeným maslom.
-
4
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200st C 10minút.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu