Chutný obed z jednej panvice

martina34 - fotkamartina34, 15. augusta 2010
Chutný obed z jednej panvice
Foto: martina34

Určite aj vy máte radi, keď sa vám na šporáku netlačia hrnce a všetko urobíte v jednej nádobe.

2
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 ks
2 plátky
1 ks
1/2 hrnčeka
4 PL
1/2 čl
1 čl
1/2 čl
1/2 čl
štipka
1 PL
1 PL
na obalenie mäsa
250 g

Online leták

Postup

  1. 1

    Na panvicu si dáme rozohriať olej. Mäsko si obalíme v hladkej múke zmiešanej s čiernym mletým korením a prudko ho opečieme z oboch strán na oleji. Mäso vyberieme von a do výpeku dáme opražiť nakrájanú cibuľku, pridáme kečup, horčicu, med, koreniny a soľ a vložíme naspäť mäsko, prikryjeme a dusíme cca 25 minút.

  2. 2

    Zatiaľ si očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Odkryjeme panvicu a pridáme zemiaky, podlejeme trochou vody, premiešame a opäť prikryjeme na 15 minút, občas premiešame, aby sa zemiaky rovnomerne uvarili. Potom pridáme nakrájanú papriku a hrášok a dusíme už len 5 minút. Podávame s čerstvou zeleninkou.

Diskusia k receptu

evusik
takéto mám rada, v jednom hrnci, rýchlo hotové.... a ten med ma tam zaujal :-)
helca103
veru tak jedlá z jedneho hrnca sú najlepšie je to rýchlo hotové a málo riadu sa zašpiní :-) takže ukladám
jody
@Martina , čo by sa nevydarila, 1. som si hneď pomyslela, že je to tak účelovo a 2. zo super jedla stačí odfotiť polovicu, ostatné si máme domyslieť...
alex100
Ahoj. Chcem to vyskúšať, len mám otázku. Je mäso po hodine dusenia mäkké? Je to hovädzina.
martina34
No ak kúpiš hovädzinu nie veľmi starú, tak určite stačí, ak bude ešte tvrdé, dus ho ešte chvíľu, koľko bude potrebovať.