Krídla červeného draka fotorecept

jody - fotkajody, 18. septembra 2010
Krídla červeného draka (fotorecept)
Foto: jody

Ďakujem všetkým, čo mi radili ako upraviť údené kuracie krídla. Nakoniec som sa najviac držala honestkinho receptu, hoci s malými obmenami. Ľudia, boli geniálne, Zobraziť celý popisĎakujem všetkým, čo mi radili ako upraviť údené kuracie krídla. Nakoniec som sa najviac držala honestkinho receptu, hoci s malými obmenami. Ľudia, boli geniálne, zblajzli sme celý plech! :-)

10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Krídla umyjeme a naložíme do pácu zmiešaného zo všetkých surovín (okrem saturejky) aspoň na 24 hodín.

    Krídla červeného draka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poukladáme na plech, polejeme marinádou, posypeme saturejkou a dáme piecť. Najskôr pečieme prikryté alobalom.

    Krídla červeného draka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas pečenia polievame výpekom. Nakoniec odokryjeme a poriadne zapečieme.

    Krídla červeného draka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Servírujeme s bagetkou, lístkami bazalky a kolieskami papriky (aj tá štípala ako osa, potvora)...

    Krídla červeného draka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...alebo len tak, samotné, sú naozaj fantastické. Dobrú chuť. :-)

    Krídla červeného draka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    My sme dopadli takmer takto... :-)

    Krídla červeného draka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

janger
Hahaha, to je skrecok? Ten ma teda poriadne licka! A kridelka ste vsetky minuli? Lebo si ich mala moc, ak si dobre pamatam. Vyzeraju velmi chutnucke!
cajiky
Vyzerajú fantasticky !! Červený drak...hmm...mala si k nim podávať nejaký jazyk, haha
jody
Skrecok, veru, ale nemali sme od neho daleko... :-)
Minula som asi dve tretiny zásob, na jednu chutovku este ostalo. :-)
tetuska
dajú sa kúpiť aj stehná, vyskúšam obidva druhy...
evas13
To by som aj ja mala hrče za ušami, ukladám do KK
sovka62
Ukladám do KK, ale asi skúsim stehienka, nech je viac mäsa.
remcula
Recept je nádherný, jen nevím, kde bych koupila uzená kuřecí křídla, možná jedině celé kuře. Ten křeček nemá chybu!!!
marienka44
Udene maso uz nepotrebuje tepelnu upravu predsa. Ja by som vyskusala s neudenymi kridelkami.
jozefka

Vyzera to super urcite vyskusam.....palilo to riadne ze?
coldbery
Vyzeraju úžasne,ale ja by som tiež urobila zo surových...ja údene nemusím....:-)))
frezia68
@jody :ešte som nikdy nekúpila kuracie údené,akosi ma nelákala,ale si ma inšpirovala...:-)
jezibabka1
udené kuracie som jedla len tak bez ďalšej úpravy, ale keď vidím toto, tak budem musieť urobiť, len s tou štipacinou neviem čo urobím :) škrečok je milučký :)
sjuz
perfektné, len mi slinky tečú....:), skúsim!
jody
Čo sa týka konzumácie údeného v "surovom" stave, verím len slanine. Žiadne iné údené by som sa bez tepelnej úpravy zjesť neodvážila.
@remcula , určite aj vy máte vymoženosť jednej nemenovanej hypermarketovej siete, ktorá má prevažne poľské a nemecké výrobky a tam ich mávajú často.
zdezda
Chi-chi-chi, verím ti, že ste vyzerali skoro ako ten krásny hlodavček:-)
akoe
úžasný recept,, osvedčena kombinacia krídelok a čili :-D :-D ja som tam naposledy pridala aj trochu kecupu do marinady,,,, sú uplne božskééé




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia