Foto: strigus
Včera som robila poriadky v chladničke a opäť prinášam recept na spôsob "čo dom dal a fantázia vymyslela" :)
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Ako prvé si pripravíme zemiačiky: v šupke ich dôkladne vyumývame, nakrájame na štvrťky a dáme variť, no len po bod varu. Až začnú vrieť, odstavíme ich, vysypeme na plech, pridáme pár plátkov masla, osolíme a dáme piecť horúcim vzduchom na 190°C cca 40 minút.
-
2
Kým sa zemiaky pečú, pripravíme 2. prílohu: dáme restovať cibuľu, keď je sklovitá, pridáme med (2 PL) a karamelizujeme.
-
3
Keď má zlatistú farbu, pridáme adamova řebra (zmes sladkej papriky, sušeného cesnaku, chili, maltodektrinu, soli, medu a glutamanu).
-
4
Po chvíľke pridáme mrkvu, patizón a kaleráb nakrájané na pásiky a necháme zakryté dusiť.
-
5
Keď je zelenina skoro udusená, pridáme 2 hrubšie plátky citrónu a ešte pokvapkáme citrónovou šťavou. Podusíme ešte 2 - 3 minútky, aby citrón dostatočne zeleninu ochutil a odstavíme.
-
6
Kuracie stehná vykostíme, nakrájame na rezančeky, pridáme solamyl, korenie adamova řebra, karí, sójovú omáčku a cesnak a premiešame. Opatrne s chuťami, pretože už samotné údené stehná majú svoju chuť a slanosť.
-
7
Ochutené rezančeky mäska dáme na suchú panvicu (bez oleja), na vrch dáme 2 plátky masla a dáme dusiť. Keď mäso zmäkne, ešte ho sprudka osmažíme, aby dostalo chutnú kôrku a môžme servírovať.
-
8
Vyskúšala som pridať aj omáčku - robila som ju vo výpeku z mäska, pridala som smotanu na varenie a tavený syr. Jednoduchá, chutná, hodí sa, ale nie je potrebná. S omáčkou aj bez nej je to chutný obedík. Odporúčam vyskúšať ;o)
Diskusia k receptu