Inšpirovala som sa viacerými úpravami jedál, no najmä som popustila uzdu svojej fantázii a vzniklo čosi takéto:
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
Marináda: | |
1 dcl silná Nescafé |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
4 plátky |
|
4 plátky |
|
1 hrsť |
|
Cestíčko: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
0,5 dcl Nescafé |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si rezne - umyjeme, nakrájame, osolíme, okoreníme korením 4 farieb. V miske si rozmiešame med, horčicu, kávu a sójovú omáčku a dôkladne ňou zalejeme rezne. Necháme odstáť aspoň 2 hodinky.
- 2
Marinované rezne rozložíme, na každý natrieme 1/4 mletých orechov, položíme plátok šunky a plátok syra a preložíme na polovičku. Kraje rezňov sklepeme a pripravíme si cestíčko.
- 3
Cestíčko: žĺtky vymiešame s múkou, orechmi a kávou na hustejšie cestíčko, pridáme štipku soli a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Kapsy obalíme/máčame v cestíčku a pomaly vyprážame na miernom ohni, aby sme ich mali šťavnaté a mäkké, rýchlo pražené by mali zhorené cestíčko a napoly surové mäsko. Cestíčko až tak neprepúšťa ako trojobal.
- 4
Hotové kapsy som našikmo nakrájala na plátky, podávala so zemiakovou kašou zdobenou petržlenovou vňaťou a brusnicovým kompótom, ktorý je veľmi zdravý a výborne sa hodil k mäsku. Tiež sa hodia aj klasické zavárané čerešne, marhule... podľa chuti. Možno sa zdajú niektoré kombinácie zvláštne, ale snúbia sa vo vynikajúcu chuť. Určite odporúčam vyskúšať. Prajem dobrú chuť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
prezrad...aky je to kavovar...nepoznam a som clovek stvoreny na ovplyvnovanie reklamou.....bohuzial