Kuracie kávové kapsy s orechmi

strigus - fotkastrigus, 6. októbra 2010
Kuracie kávové kapsy s orechmi
Foto: strigus

Inšpirovala som sa viacerými úpravami jedál, no najmä som popustila uzdu svojej fantázii a vzniklo čosi takéto:

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
Marináda:
1 dcl silná Nescafé
2 ČL
2 ČL
1 ČL
podľa chuti
4 plátky
4 plátky
1 hrsť
Cestíčko:
2 ks
2 PL
podľa chuti
0,5 dcl Nescafé
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si rezne - umyjeme, nakrájame, osolíme, okoreníme korením 4 farieb. V miske si rozmiešame med, horčicu, kávu a sójovú omáčku a dôkladne ňou zalejeme rezne. Necháme odstáť aspoň 2 hodinky.

  2. 2

    Marinované rezne rozložíme, na každý natrieme 1/4 mletých orechov, položíme plátok šunky a plátok syra a preložíme na polovičku. Kraje rezňov sklepeme a pripravíme si cestíčko.

  3. 3

    Cestíčko: žĺtky vymiešame s múkou, orechmi a kávou na hustejšie cestíčko, pridáme štipku soli a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Kapsy obalíme/máčame v cestíčku a pomaly vyprážame na miernom ohni, aby sme ich mali šťavnaté a mäkké, rýchlo pražené by mali zhorené cestíčko a napoly surové mäsko. Cestíčko až tak neprepúšťa ako trojobal.

    Kuracie kávové kapsy s orechmi - obrázok 3
  4. 4

    Hotové kapsy som našikmo nakrájala na plátky, podávala so zemiakovou kašou zdobenou petržlenovou vňaťou a brusnicovým kompótom, ktorý je veľmi zdravý a výborne sa hodil k mäsku. Tiež sa hodia aj klasické zavárané čerešne, marhule... podľa chuti. Možno sa zdajú niektoré kombinácie zvláštne, ale snúbia sa vo vynikajúcu chuť. Určite odporúčam vyskúšať. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

vybusna
orechy a syr je skvela kombinacia...kym som neuvarila tak somnetusila aka skvela je kombinacia vanilkoveho jogurtu, bujonu a kavy....@julica
prezrad...aky je to kavovar...nepoznam a som clovek stvoreny na ovplyvnovanie reklamou.....bohuzial
alexdidi
@julica , musím reagovať na Tvoj komentár, pretože s ním vôbec, ale v ô b e c nesúhlasím...neviem, či si takéto presso pila(asi nie), lebo je výborné...má ho moja priateľka, takže ho pijem dosť často...pôsobila som nejaký čas v Paríži, kde je veľmi populárne Nespresso a toto z Dolce Gusto je takmer to isté a podľa mňa je práve pre gurmánov a s americkou kávou nemá nič spoločné...viem to z vlastnej skúsenosti...možno by si nemala takto zavádzať,ak si to len myslíš, že je to tak....
braxi
kávovar je fantastický, mám ho doma...káva intenso je neskonale dobrá "v čiernej pixle", ale je veľa druhov na výber podľa chuti...nesmieš variť veľkú kávu, ale malú šálku !!! ...no a teraz nevyhrám ten kávovar, ked som napísala že ho už mám :o)
strigus
@braxi , zlatý koment :) si sa prezradila.. ja ľúbim aj latte macchiato, chococino, lungo aj espresso, sú vynikajúce - u nás na tom zarába majiteľ potravím - má to spolu ako potraviny + pohostinstvo a tam ju predáva, jendu po 1,5 € a strašne ho chcem aj doma.
uschi
Julica, najľahšie je kritizovať, zvlášť keď tu nemáš ani jeden recept, však?
janger
Pekny a zaujimavy recept. Iste niekedy vyskusam.
michsamant
Aj mne sa to zda zaujimave, urcite by som neodmietla ochutnavku ;) aj pre oko pekne.
janadelfi
:-) zaujímavý receptík...... aj komentáre.... dávam do KK ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia