Foto: strigus
Inšpirovala som sa viacerými úpravami jedál, no najmä som popustila uzdu svojej fantázii a vzniklo čosi takéto:
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
Marináda: | |
1 dcl silná Nescafé |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
4 plátky |
|
4 plátky |
|
1 hrsť |
|
Cestíčko: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
0,5 dcl Nescafé |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si rezne - umyjeme, nakrájame, osolíme, okoreníme korením 4 farieb. V miske si rozmiešame med, horčicu, kávu a sójovú omáčku a dôkladne ňou zalejeme rezne. Necháme odstáť aspoň 2 hodinky.
- 2
Marinované rezne rozložíme, na každý natrieme 1/4 mletých orechov, položíme plátok šunky a plátok syra a preložíme na polovičku. Kraje rezňov sklepeme a pripravíme si cestíčko.
- 3
Cestíčko: žĺtky vymiešame s múkou, orechmi a kávou na hustejšie cestíčko, pridáme štipku soli a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Kapsy obalíme/máčame v cestíčku a pomaly vyprážame na miernom ohni, aby sme ich mali šťavnaté a mäkké, rýchlo pražené by mali zhorené cestíčko a napoly surové mäsko. Cestíčko až tak neprepúšťa ako trojobal.
- 4
Hotové kapsy som našikmo nakrájala na plátky, podávala so zemiakovou kašou zdobenou petržlenovou vňaťou a brusnicovým kompótom, ktorý je veľmi zdravý a výborne sa hodil k mäsku. Tiež sa hodia aj klasické zavárané čerešne, marhule... podľa chuti. Možno sa zdajú niektoré kombinácie zvláštne, ale snúbia sa vo vynikajúcu chuť. Určite odporúčam vyskúšať. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prezrad...aky je to kavovar...nepoznam a som clovek stvoreny na ovplyvnovanie reklamou.....bohuzial