Dusená hruška s medom

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. októbra 2010
Dusená hruška s medom
Foto: archív Vojtecha Artza
10
porcií
10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
5 dl
2 dl
50 g
1 ks
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Očistenú hrušku rozkrojíme na polovice. Do nádoby nalejeme vodu s červeným vínom. Dochutíme medom, pridáme citrónovú a pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru, celú škoricu a klinčeky. Do tohto roztoku dáme hrušky a pomaly varíme do mäkka.

  2. 2

    Hrušky vyberieme a necháme odtiecť, šťavu precedíme a necháme zredukovať varom. Hotovú šťavu necháme vychladnúť, prelejeme ňou hrušku a ozdobíme jogurtom.

  3. 3

    Náš tip: Ak chceme zvýrazniť hruškovú chuť, môžeme pridať malé množstvo hruškového destilátu. Pokiaľ by bola šťava príliš riedka, dá sa zahustiť plátkovou želatínou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia