Dusená hruška s medom
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. októbra 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. októbra 2010
Foto: archív Vojtecha Artza
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú hrušku rozkrojíme na polovice. Do nádoby nalejeme vodu s červeným vínom. Dochutíme medom, pridáme citrónovú a pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru, celú škoricu a klinčeky. Do tohto roztoku dáme hrušky a pomaly varíme do mäkka.
- 2
Hrušky vyberieme a necháme odtiecť, šťavu precedíme a necháme zredukovať varom. Hotovú šťavu necháme vychladnúť, prelejeme ňou hrušku a ozdobíme jogurtom.
- 3
Náš tip: Ak chceme zvýrazniť hruškovú chuť, môžeme pridať malé množstvo hruškového destilátu. Pokiaľ by bola šťava príliš riedka, dá sa zahustiť plátkovou želatínou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu