Kuracie prsia na židovský spôsob

Adam Czirák
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 13. augusta 2010
Kuracie prsia na židovský spôsob
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

880 g
120 g
80 g
80 g
120 g predvarená
160 g
200 g
600 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme, naplníme zmesou zo sušeného ovocia, ryže, medu a škorice. Prudko opečieme na panvičke a dáme na osem minút do rúry na 160 oC.

  2. 2

    Nakrájame jablko na plátky a na mesiačiky, opečieme na panvičke, posypeme škoricou a pokvapkáme medom. Hrozno prekrojíme, vyberieme jadierka a ohrejeme na panvičke s medom a škoricou.

  3. 3

    Na tanier uložíme grilované jablká, rozkrojené plnené prsia a ozdobíme hroznom.

Diskusia k receptu

alexdidi
Mám rada kombináciu mäsa a ovocia, takže aj tento recept ma oslovil...určite ho vyskúšam
satin2
vyskúšam...ingrediencie ovocné sú výborné.......
babidka
vzdy ma prekvapi , ake su tie "stredo-vychodne " recepty chutne napriek nasmu stredoeuropskemu tradicnemu mysleniu o tom, co k comu pasuje a co nie :-)kym som neochutnala marocke kurca plnene susenymi marhulami a neostala v uzase ....takze mi aj toto jedlo urcite bude chutit a uz sa nanho tesim :-)
zvoncek
hydinové mäso s ovocím, vynikajúca kombinácia, skúsim to, ako prekvapenie na Vianoce, ale vzhľadom na manžela bude to bez sušeného ovocia, ale tie jablká tam budú, aj med aj ryža, skúsim sušené ovocie nahradiť olúpaným broskyňovým kompótom.
Ukladám do kk-
3sandra3
tiež mám rada kombináciu kuracie mäso a ovocie,,, len neviem, či sem nejde veľa rôznych druhov ovocia , a tiež aj gramáž toho ovocia, a mäsko iba 880 g.... aby to nebolo, že Ovocie na židovský spôsob s kuracím mäsom :-))
kata50
Robievam takéto kuracie roládky plnené sušeným ovocím-sú výborné. Ja ešte podlejem trochu vody, keď sa idú do rúry podusiť. Ináč budú veľmi vysušené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia