Moje medovníky

evina1151 - fotkaevina1151, 8. septembra 2010
Moje medovníky
Foto: evina1151

JA ICH PECIEM TAKTO A UZ DLHO CHUTIA A POTESIA MNOHYCH LUDÍ

20+1hodina minút
príprava
10-15 minút
na 190 °C

Suroviny

600 g
200 g
120 g
4 ks
4 lyžice
2 lyžičky
1 lyžička
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Všetko spolu zmiešame a necháme na hodinu postáť v chladničke.

  2. 2

    Rozvaľkáme na doske na potrebnu hrúbku (0,5cm) a vykrajujeme tvary.

  3. 3

    pečieme pri 190 stupňoch asi 10-15 minút.hneď po vytiahnutí z rúry potrieme vyšľahaným vajíčkom. poleva: 200g práškového cukru, 1 bielok .Vyšlaháme bielok na sneh a potom pridávame preosiaty cukor (mala rada ja používam považský ma modry obal, je super netreba preosievať).

Diskusia k receptu

glosterka
@Evina1151 , to je nádhera! Prekrásne dielo! Klobúk dolu!!! Si šikulka a veľký talent na medovníčky! :-) Ďakujem za voňavý receptík, určite ho vyskúšam. Môžem dať namiesto Hery Palmarín? Nemôžem papať Heru...
pivonka
Nádherné. Takéto niečo obdivujem. Ako si dosiahla takú tmavú farbu perníka? Kakao v surovinách nemáš.
evina1151
pivonka ja kakao pridavam ale nie vždy niektory zakaznici si želaju tmave iny klasicke perniky podla gusta
evina1151
glosterka skušala som obyčajne maslo to vobec nevadilo palmarim neviem este som neskusala
alexdidi
Krásne...tak to Ti teda verím, že potešia mnohých...
klaura
obdivujem ... krásne a určite aj dobré a voňavé sú ...
zdezda
Jeeeej, už sa teším, keď ich budem piecť, patrím totiž k tým, ktorí majú medovníčky spojené iba s Vianocami a meniť to nechcem. No zato si cesto na ne pripravujem už 7.novembra /VOSR/ :-))))) Dík za recept, určite vyskúšam aj Tvoj, si šikula, krásne si ho vyčančala :-)
zdezda
Inak Evina, vitaj u nás na Vareche, až teraz som si všimla, že si tu iba od včera:-)))) To teda musí u teba doma krásne voňať, keď pečieš medovníky celý rok :-)))))
evina1151
ďakujme kočky za privítanie pivonka kakao pridavam podľa požiadaviek a či to u nás doma vonia? uffff až niekedy by som povedala že moc vonia a tak vetrame všetkymi oknami. dcérka medovniky miluje zvladne ich jest po cely rok a drobec ma len 8 mesiacov takže uvidime keď bude vaščí :O)))))))
samanka
medovníčky ľúúúbim, ale tiež ako @zdezda si ich nechávam na Vianoce (a potom im neviem odolať). @Evina1151 tie medovníčky sa dajú hneď jesť? (no teda, keď vychladnú) :-)))
evina1151
samozrejme no ako pisem vyššie na začiatku su chrumkave zmaknú až časom moj recept je taký preto pretože ja potrebujem mať perničky tvrde a keď vyzdobím zmeknu ale nie tak aby boli ako kupovane v obchode. :O)
celka
@evina1151 - Tvoje medovníčky jsou překrásné. Jsem zvědavá jak se
dělá ta krajka. Nedovedu si představit, žebych udělala tak rovné čáry.
evina1151
robi sa to bud plniacim kornutikom ktory aj ja pouzivam alebo sa poleva da do sacka a zdobi sa. stači trocha praxe a je to no ja vyšivane vzory veľmi nerobim nemam na to talent skor vzory vlastnej hlavy :O)
evanaaa
Evina, vitaj, v poslednú dobu sa stav " varecháčov " mení, tuším ale viac ich pribúda ako naopak. A keďže som mala kedysi " umelecké cítenie ", tvoje perníčky sú krásnou ľudovpou tvorbou, vhodnou na výstavy, a tá prekrásna krajka...na to treba pevnú ruku a dobré oči.
honestka
@Evina : Vitam ta! Ako mam uveene v profile, toto je vec, ktoru obdivujem, hlavne tie prekrasne cipkovane! Medovnicky Peciem kazde vianoce, cesto mam uz zarobene v chladnicke - cim dlhsie stoji, tym su lepsie (mam ho odskusany a dobry), ten nemenim, ale zdobim len jednoducho na jedenie a iba na stromcek sa troska snazime vyzdobit krajsie. Niekedy daj sem vsetky triky a pomocky ktore ovladas, iste pomozu mnohym A nezabudni FOTKY!
patineuse
krasne medovnicky! ja sa tiez tesim az ich budem robit na Vianoce. zdobim bielou polevou, ktoru dam do mikrotenoveho sacku a odstrihnem roh. Je to jednoduche, ale treba pri tom pevnu ruku a hlavne cas. po styroch hodinach zdobenia to u nas schytaju podkovicky, na ktore nacapeme len vlnovku a koniec, ide sa spat :o)
evina1151
ak budete chciet rad niektorej pomožem či poradim ale myslim že na slovensku je tolko super medovnikárok že ja len tíško zaostávam.varecha je super stranka onedlho mame oslavu preto recepty priam hltam ocami a inšpirujem sa :O))))
evina1151
ahojte kočky mam nove foto ale neviem ako ho sem pridat.. :O(
dakujem za chvaly nezasluzim si to vy všetky ste uzasne skvele varite a to je u mna naozaj umenie
betka11
paráda si šikulka máme sa čo učiť,ja osobne upečiem ale zdobiť už nemám čas,na to treba klud a čas a ja ho zatial nemám,tak milá evina1151 pridávaj svoje úžasne ozdobené medovníčky aby nám polahodili oku,to platí aj pre ostatné pekárôčky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia