Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou fotorecept
Foto: egreska
Suroviny
Cesto: | |
1 š |
|
2,5 š |
|
2 čl |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1,5-2 čl |
|
Omáčka: | |
1 ks |
|
3 stručky |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 čl |
|
1 PL |
|
|
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
1 šalka=2,5 dcl Cesto vymiesime a nechame 2 hodiny kysnut.Rozdelíme na dve časti a na naolejovanej podložke alebo plechu mastnými rukami roztiahneme na pizzu.Z tejto davky vyjdu dve velke pizze.
-
2
Omáčka:cibulku nakrajanu na drobno si opražíme na 1 pl oleja.Neskor pridame cesnak.
-
3
Pridame pretlak a orestujeme aby stratil kyslost.
-
4
Paradajky si nasekame na drobno (možete ich aj ošupat ).
-
5
Paradajky aj so všetkym korením a bylinkami pridame do hrnca.5 minut povaríme ,nech sa štava trošku odparí.
-
6
Nakoniec primiešame maslo.
-
7
Omáčka je hotova.Je vhodna aj na cestoviny.
-
8
Na roztiahnute cesto natrieme omáčku.
-
9
Každý si da na pizzu to,čo má rád...
-
10
Šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi 12 minut.Nenechavajte dlhšie,lebo sa vysuší.
-
11
Výborná,tenučká...
Tiež tvoja pochutina na povrchu.Drž mi palec.
a ukládám si ho. Vyzkouším ho hned v sobotu, protože mám otevřené
instantní kvasnice. Díky za recept.
ja osobne najnovsie zboznujem s kuracim masom
Osobne mam najradsej bielu, s " baby" mozarella syrom, cerstvymi paradajkami a bazalkou.
:-))
@samanka tú omáčku môžeš kľudne dať do fliaš a vysterilizovať ja mám s tým dobré skúsenosti ,tak ako hovoríš bez masla