Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou fotorecept

egreska - fotkaegreska, 19. augusta 2010
Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
1 š
2,5 š
2 čl
1 PL
3 PL
1,5-2 čl
Omáčka:
1 ks
3 stručky
3 PL
3 ks
1 PL
1 PL
1/2 čl
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    1 šalka=2,5 dcl Cesto vymiesime a nechame 2 hodiny kysnut.Rozdelíme na dve časti a na naolejovanej podložke alebo plechu mastnými rukami roztiahneme na pizzu.Z tejto davky vyjdu dve velke pizze.

    Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Omáčka:cibulku nakrajanu na drobno si opražíme na 1 pl oleja.Neskor pridame cesnak.

    Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame pretlak a orestujeme aby stratil kyslost.

    Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Paradajky si nasekame na drobno (možete ich aj ošupat ).

    Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Paradajky aj so všetkym korením a bylinkami pridame do hrnca.5 minut povaríme ,nech sa štava trošku odparí.

    Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec primiešame maslo.

    Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omáčka je hotova.Je vhodna aj na cestoviny.

    Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na roztiahnute cesto natrieme omáčku.

    Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Každý si da na pizzu to,čo má rád...

    Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi 12 minut.Nenechavajte dlhšie,lebo sa vysuší.

    Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Výborná,tenučká...

    Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

alexdidi
I keď s tým mojím cestom na pizzu som veľmi spokojná, určite vyskúšam to tvoje...s medom som ešte neskúšala...tiež mám rada tenučké...tvoja pizza vyzerá výbore, len sa do nej zahryznúť...
tatranka
Egreska,mám výborné cesto na pizzu,ale pri čítaní tvojho receptu a spoznaní výsledku,sa nedá odolať a v sobotu na tanieri bude tvoja pizza.
Tiež tvoja pochutina na povrchu.Drž mi palec.
ketty3811
To cesto vyzerá dobre,ale ta omáčka super:-).Určite vyskúšam,možno hneď cez víkend.Ešte mať tak takú pec ako Alexola a bolo by všetko ok.
egreska
aj ja som si doteraz myslela že robím super pizzu a na to stare cesto som nedala dopustit,ale toto je ešte lepšie :-)) aj ta omačka je super,pizza je štavnata ..už len ta pec nam chýba..
evusik
tiež mám svoje osvedčené cesto aj omáčku, ale tá tvoja vyzerá výborne, už som dávno nerobila, najbližšie vyskúšam podľa tvojho receptu :-) tiež mám rada také tenučké cesto
samanka
@Egreska podľa Tvojho receptu vyskúšam takúto omáčku dať do pohárov a vysterilizovať, aby bola na pizzu v zime. Práve som dovarila pretlak, tak už len doložiť všetky ingrediencie. Som zvedavá, či mi vydrží v pohároch. Ale nedám do nej maslo, to by asi nebolo vhodné. Dám vedieť, ako to dopadlo.
celka
V poslední době sbírám recepty na těsta na pizzu, to Tvoje je zajimavé
a ukládám si ho. Vyzkouším ho hned v sobotu, protože mám otevřené
instantní kvasnice. Díky za recept.
honestka
ja rada tenucku, moj manzel hrubsiu a a kipovana je vzdy velmi slana, nech je akakolvek... robime len doma v peci alebo na BBQ.
ja osobne najnovsie zboznujem s kuracim masom
zasterka
Tiež mám svoje obľúbebé cesto na pizzu a tiež bez vajíčok, ale s tým medom to môže byť zaujímavé, ale mňa dostala tá omáčka, tú isto najbližšie vyskúšam, takže KK
babav
Tenucka ,chutna aj pre oko! Mne sa doma nevyplati robit,mame velky vyber cerstvej hotovej ,lebo pizza je tu velmi popularna.
Osobne mam najradsej bielu, s " baby" mozarella syrom, cerstvymi paradajkami a bazalkou.
egreska
je to taky ručný sekač..inak výborný pomocník ,všetko naseka raz-dva,zdedila som ho po starkej :-))
aroooo
Jedla som pizzu teraz v Chorvátsku,cesto bolo tenké akoby chlebové,veľmi chutné,toto sa mi na to podobá,vyskúšam,ukladám
jerica
Čo pozerám , to pozerám , padla mi sánka , ako krásne si ponúkla super recept na pizzu , to foto je perfektné , popisu porozumie každý .
:-))
egreska
dakujem jerica,ale ved pizzu vie urobit hadam každý...ale možno sa najde par novomanželiek,ktorým sa to hodí :-))
jerica
Priznám sa , že robievam pizzu na klasickom plechu ako kysnutý koláč , ale takú tenučkú nedokázala som spraviť. Vždy to malo chuť slaného kysnutého koláča , to nie je ono , vrch sa zjedol , lepšie povedané ohryzal a spodok ten išiel môjmu miláčkovi Leonovi.(bernský salašnícky) Za tento recept , hoci jednoduchý , príde vhod , tak isto robím ako si dala na varechu tvoje pečivá a ako je to dobre , nebránim sa každej rade , ktorá vie pomôcť.
anene
Ďakujem, ukladám do KK, určite urobím neskôr, keď už budem môcť aj ja takéto dobroty.
babi
vydarený fotorecept. Pizzu robievam často aj cesto také len miesto medu som dávala cukor. Jeden talianský kuchár mi povedal,že cesto na dobrú pizzu má oblahovať len :múku, vlažnú vodu, dtoždie olej a ctochu cukru. Len pridávam, že ak máte čerstvé droždie tak stačí na 300g max. 20g droždia.
@samanka tú omáčku môžeš kľudne dať do fliaš a vysterilizovať ja mám s tým dobré skúsenosti ,tak ako hovoríš bez masla
zasterka
Tak som si vytlačila recept z mojej KK a piekla... to cesto je naozaj perfektné, môžem iba odporučiť (ja som použila čerstvé droždie, s instantným nemám skúsenosť) a o omáčke ani nehovorím, veľká dobrotka, urobila som jej viac a dala aj na cestovinku, výborné - vďaka za recept :-)
dada2004
No tak dnes to skusim...som zvedava.Pizzu idem robit prvy krat.Doteraz ju robila Babicka a bola vyborna.Ale s medom???hmm.Podme na to :-)
monzet
Cesto je výborné!!!Dnes som piekla na obed,a ozaj vynikajúca tenučká pizza.Vďaka za recept.
dulajka
fantasticka, uz 3x ju peciem podla Tvojho receptu a nema chybu...dakujem za super recept na pizzu...
reeva
vyskusala som cesto,super:))))))vela som hladala bez kysnutia,ale toto je s tym instanstym drozdim vazne vyborne,ak to bol tvoj napad egreska@ ,tak diiiiiiiik:)v mojej rychlej domacnosti ma odteraz miesto medzi prvymi:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia