Foto: shakespearik
Na tento zákusok som chodievala do kaviarní ako stredoškoláčka a po získaní receptu ho pekávam veľmi často. Nie je finančne náročný a postup je Zobraziť celý popisNa tento zákusok som chodievala do kaviarní ako stredoškoláčka a po získaní receptu ho pekávam veľmi často. Nie je finančne náročný a postup je veľmi jednoduchý :)
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Salko dáme variť do vodného kúpeľa na 2 hodiny, necháme vychladnúť.
- 2
Sa sporák postavíme kastról s vodou a privedieme do varu. Postavíme naň misku tak, aby sa nedotýkala vody (parný kúpeľ). V miske rozpustíme 1 Heru. Potom do nej za stáleho miešania pridáme vajcia, med, cukor a múku zmiešanú so sódou. Cesto miešame vareškou alebo mixérom asi 1O min, kým nebude mať zlatú farbu.
- 3
Nachystáme si 6 hárkov papiera na pečenie, na ktorý obkreslíme tanier alebo tortovú formu. Cukrárskou stierkou na všetky papiere rozotrieme cesto v čo najtenšej vrstve asi 1 cm za predkreslený kruh. Upečieme vo vyhriatej rúre. Cesto zmení farbu na tmavo karamelovú asi za 5 až 7 min. Ešte za horúca odstránime papiere. Ide to veľmi ľahko. Po vychladnutí na pláty položíme tanier a prečnievajúce okraje odrežeme a odložíme.
- 4
Karamel z uvareného salka zmiešame s Herou na hladký krém, ktorým pospájame pláty cesta a natrieme boky aj povrch medovníka. Krém natierame len v tenkých vrstvičkách. Povrch aj boky posypeme posýpkou, ktorú dostaneme postrúhaním zbytných okrajov cesta na hrubom strúhadle. Takto pripravený medovník necháme aspoň 12 hodín odpočívať pri izbovej teplote. Podávame s kopčekom nesladenej šľahačky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu