Foto: sabrina123
Tento koláč pripravila moja babka, recept má od kamarátky, a keďže mi tak velmi chutil tak som ho sem chcela pridat . Túto Zobraziť celý popisTento koláč pripravila moja babka, recept má od kamarátky, a keďže mi tak velmi chutil tak som ho sem chcela pridat . Túto fotku som odfotila ja . ;)
Postup
-
1
Salko dáme variť na 3 hod. do vody. Studené potom vmiešame do vyšľahaného masla.
- 2
Múku preosejeme, rozdelíme na 50 Dg a 10 Dg si odložíme. Do hrnca dáme maslo, pomaly ho rozpúšťame, pridáme cukor, med a zamiešaný ocot so sódou bikarbónou. Na koniec vmiešame rozšľahané celé vajíčka – stále miešame. Zvýšime teplotu, až kým sa navrchu neurobí pena a krém nezačne hnednúť. Vtedy dáme hrniec z ohňa dole a postupne vmiešavame múku (50 Dg). Podľa hustoty cesta môžeme pridať zvyšnú múku, je možné že ju nebude treba.
- 3
Vypracujeme vláčne cesto, zakryjeme miskou a necháme 1 – 2 hod. postáť. Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké kusy. Rozvaľkáme na 4 pláty (veľkosť na klasický plech cca 30 x 40 cm) a dáme na vymastený plech a posypaný múkou. Cesto vidličkou popicháme, aby sa neurobili bubliny.
- 4
Upečené pláty môžeme potrieť kávou. Pláty potom natrieme pripraveným krémom. Zvyšky cesta sa pomrvia a zmiešajú s orechami. Vrchný plát tiež potrieme krémom a posypeme orechami. Potom koláč zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme na 5 hodín, nie do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sk.wikipedia.org/wiki/Marlenka...
Existuje velmi vela variant tohto kolacika, u nas na Slovensku predavaju aj cokoladovu. To salko ma 375 g.
ho stále.
sk.wikipedia.org/wiki/Marlenka...
Dcéry sa zalizovali a už si ju zasa aj objednali na ďalší víkend.Ja som ju ale nechala odležeť 24 hod a bola famózna.Dííííííík.