Foto: glosterka
Máte chuť na niečo z cukrárne? Tieto rezy si môžte pripraviť aj doma. Chce to však čas a hlavne trpezlivosť. Koľkokrát som v cukrárni Zobraziť celý popisMáte chuť na niečo z cukrárne? Tieto rezy si môžte pripraviť aj doma. Chce to však čas a hlavne trpezlivosť. Koľkokrát som v cukrárni slintala, že si nemôžem dať to a to... a povedala som si, že ja si niečo také a bezmliečne upečiem doma. :) Ja som tieto rezy robila na nemliečny spôsob, ale vy si môžte sójové mlieko nahradiť kravským a margarín maslom.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
150 g |
|
80 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
250 g |
|
250 g |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
1 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si 4 plechy, ktoré na obrátenej strane vymastíme margarínom a posypeme hrubou múkou.
- 2
Nad horúcim vodným kúpeľom vymiešame Palmarín, vajcia, med, škoricu a klinčeky. Do teplej masy vmiešame sódu bikarbónu a miešame do zhustnutia. Odstavíme zo sporáka, pridáme preosiatu polohrubú múku a dobre premiešame. Na pracovnú dosku preosejeme hladkú múku špeciál a do nej vmiešame teplú masu.
- 3
Trúbu si predhrejeme na 200°C. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko a pomocou valčeka opatrne prenesieme na plechy. Postupne ich upečieme do svetlohneda. Dávame pozor aby moc nestmavli, lebo sa pečú krátko.
- 4
Upečené a vychladnuté pláty potrieme plnkou. Vrch posledného plátu už plnkou nepotierame, t.j. plnku nanášame len na 3 pláty a posledným plátkom ukončujeme rezy. Múčnik zaťažíme, dáme do chladničky a necháme do druhého dňa odstráť. Nakoniec povrch celého múčnika potiahneme čokoládovou polevou.
- 5
Príprava plnky: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding. Zvlášť vymiešame maslo s cukrom a po častiach pridávame vychladnutý puding. Dochutíme rumovou arómou a preosiatym kakaom. Dobre vyšľaháme, až kým nie je plnka hladká.
- 6
Príprava polevy: Palmarín roztopíme nad vodným kúpeľom a pridáme polámanú čokoládu. Vymiešame nahladko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu